VIDEO. Ghilețchi, ținta preferată a lui Voronin în Parlament: Trebuie apucat de mustăți și fugărit din prezidiu

VIDEO. Ghilețchi, ținta preferată a lui Voronin în Parlament: Trebuie apucat de mustăți și fugărit din prezidiu

În ședința plenului Parlamentului de astăzi, Valeriu Ghilețchi a fost atacat cel puțin de două ori de Vladimir Voronin. Liderul PCRM l-a numit „trădător” pe vicepreședintele Parlamentului și l-a îndemnat să-și dea demisia din funcție în postul Paștelui. „Domnule Candu, v-ați aranjat foarte bine, din două părți aveți doi trădători (n. r. - se referă la Vladimir Vitiuc (ex-PCRM) și Valeriu Ghilețchi (ex-PLDM). Ați declarat că veți alegi o doamnă ca vicepreședinte al Parlamentului, dar v-aț înconjurat de trădători. [...] Aista cu krâșa (trad. - acoperișul) orașului Bălți (n. r. - se referă la Vladimir Vitiuc) dar aista cu altă krâșă (n. r. - se referă la Valeriu Ghilețchi)”, a intervenit Voronin.

După Voronin, liberalul Lilian Carp a intervenit acuzându-l pe Ghilețchi de cheltuirea banilor publici pentru deplăsări „și prin Patagonia”.

Declarațiile sale au primit replică imediată din partea președintelui Parlamentului. „Vreau să vă rog să nu mințim, și să nu induceți opinia publică în eroare atunci când vorbiți despre cheltuielile pentru deplasări. În Canada au fost cheltuielile personale ale domnului Ghilețchi. Legat de cheltuielile din finanțe publice, puteți primi toată informația de la secretariatul Parlamentului”, a declarat Candu.

Publicitate

„Partidul Comunist este de regulă ateist. Dacă ați vorbi acum cu tovarășul Lenin, ce v-ar spune, sunteți sau nu trădător? [...] Nu este asta o trădare a lui Lenin, a idealurilor celui care a fondat partidul Comuniștilor? Domnule Carp, eu în Canada nu am fost. Am fost în SUA și nu din banii Parlamentului. Iar Paris am fost la comisia de monitorizare”, a replicat Ghilețchi.

Cbiar dacă discuțiile la acest subiect s-au oprit aici, Vladimir Voronin a ținut, peste o vreme, să-l mai atace o dată pe vicepreședintele Parlamentului.

„Tu ai venit în Parlament cu voturile alegătorilor, băi. Trebuie apucat de mustăți și dat afară din prezidiul Parlamentului”, a spus liderul PCRM cu referire la Valeriu Ghilețchi.

Amintim că atât liberal-democrații, cât și comuniștii au declarat că Valeriu Ghilețchi a fost ales ilegal în funcția de vice-președinte al Legislativului, întrucât pentru alegerea sa a votat un număr mai mic de deputați decât cel necesar. Popular-europeanul a respins acuzațiile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal