VIDEO. Pe cine a doborât PDM ca să fie astăzi prima „vioară” a guvernării? Răspunsul lui Andrian Candu

VIDEO. Pe cine a doborât PDM ca să fie astăzi prima „vioară” a guvernării? Răspunsul lui Andrian Candu

Președintele Parlamentului Andrian Candu se arată optimist că Partidul Democrat va obține un rezultat bun în alegerile parlamentare care urmează să aibă loc la finele anului curent. Comentând declarația colegului său de partid, premierul Pavel Filip, potrivit căruia în politică este important să-ți dobori adversarii ca să ajungi primul, speakerul a declarat că până acum PDM a doborât scepticismul și lipsa perspectivelor de dezvoltare.   

„PD a reușit și este prima vioară la guvernre. Partidul Democrat a reușit să demonstreze din ianuarie 2016 că știe și poate guverna bine. PD a guvernat scepticismul lipsa perspectivelor și toate elementele care stagnau în guvernare. Am reușit să aducem credibilitate și instituțiilor europene. Vedeți că astăzi credibilitatea UE a revenit la o cotă de 60%. Asta este o notă bună dată, în mod indirect, guvernării. Noi am doborât unele elemente de pesimism, de descurajare de decepție care este mult mai important decât un adversar politic”, a declarat Andrian Candu.

Referindu-se la adversarii politici, democratul a spus că lupta se va da în campania electorală.

Publicitate

„Ceea ce ține de adversari politici, lupta se va da în campania pentru alegerile parlamentare, pentru că noi am declarat că nu participăm în alegerile locale, dar vom susține un candidat comun al partidelor pro-europene. În rest suntem gata pentru alegerile parlamentare de la sfârșit de an și suntem siguri că PD va obține un scor foarte bun ceea ce îi va permite să guverneze în continuare drumul european și de integrare europeană a Republicii Moldova”, a conchis speakerul.

Amintim că la 21 martie, după ședința Cabinetului de miniștri, șeful Executivului Pavel Filip le-a spus jurnaliștilor că pentru a avea succes, în politică trebuie să-ți dobori adversarii de cursă.

„În politică e altfel, nu e important să alergi repede. Este important să-ți dobori partenerii sau colegii. Nu e important cu ce viteză alergi, oricum vii primul dacă i-ai dat jos pe ceilalți. Constat cu multă părere de rău acest lucru”, a declarat Filip.

<iframe width="650" height="370" src="https://agora.md/videoframe/5901/620" frameborder="0"></iframe>

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal