„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi

„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi

Trei bucătari din regiunea Bordeaux, Franța, au descoperit bucatele tradiționale moldovenești și au împărtășit experiența cu colegii lor din țara noastră, în cadrul exercițiului gastronomic „Slow Food. Wine. Life”, desfășurat în perioada 19-21 martie.

La prima ediție a dineului gastronomic, bucătarii au oferit o demonstrație inedită preparând un un meniu savuros din ingrediente locale asociate cu câte două vinuri moldovenești - un vin a fost ales de un somelier local, iar cel de-al doilea a fost propus de bucătarii francezi.

„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi„Slow Food. Wine. Life”: o combinație între patrimoniu, cultură și gastronomie, cu participarea bucătarilor francezi

„Aveți toate ingredientele  pentru a transforma țara  într-o destinație turistică unică.  Pe parcursul călătoriei mele prin Moldova, am descoperit lucruri extrem de interesante pentru turism, în special pentru turismul vitivinicol. Desigur, există vinurile, satele moldovenești, mănăstirile, arhitectura, adică un potențial turistic foarte mare.  Este bine să preluați bunele practici, dar să le implementați în așa fel încât să păstrați unicitatea locală. Dineul gastronomic „Slow Food.Wine.Life” promovează gastronomia franceză și propune un nou mod pentru reinventarea bucătăriei locale - suma tuturor tradițiilor și obiceiurilor. Bucatele sunt simple, dar cel mai important este că sunt preparate din ingrediente sută la sută locale și de sezon, iar ceea ce oaspeții vor gusta sunt doar produse moldovenești”, a spus expertul gastronomic francez, Jean Pierre Xiradakis.

Exercițiul gastronomic a fost o combinație creativă între patrimoniu, cultură și gastronomie, susțin organizatorii.

Conceptul de „Slow Food” a apărut la mijlocul anilor ‘80 în Italia, ca răspuns la mișcarea declanșată de restaurantele fast-food, care a dus la neglijarea tradițiilor gastronomice și dispariția interesului pentru mâncarea de calitate. Conceptul de „Slow Food” este sinonim cu hrana bună, curată şi corectă, ce presupune ca aceasta să aibă un gust bun, să fie produsă într-o manieră responsabilă, față de natură și oameni, produse conform unor tradiții locale.

Evenimentele au fost organizate la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, în colaborare cu Colegiul Culinar al Franței, cu suportul partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Președintele raionului Orhei se plânge pe Guvernul PAS că ar bloca deschiderea unei extensiuni a Universității „A. I. Cuza” din Iași. Ministerul Educației: Nu sunt studenți

Președintele raionului Orhei se plânge pe Guvernul PAS că ar bloca deschiderea unei extensiuni a Universității „A. I. Cuza” din Iași. Ministerul Educației: Nu sunt studenți

Solistul formaţiei Zdob şi Zdub și frații Advahov au primit titlul de cetățeni de onoare ai județului Iaşi

Solistul formaţiei Zdob şi Zdub și frații Advahov au primit titlul de cetățeni de onoare ai județului Iaşi

Iranul, tot mai aproape de obținerea armei nucleare, în timp ce negocierile cu SUA sunt blocate. Avertizarea Franței

Iranul, tot mai aproape de obținerea armei nucleare, în timp ce negocierile cu SUA sunt blocate. Avertizarea Franței

Advertoriale
Ești în căutarea unei locuințe?  Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Tork -  brandul Nr.1 în Europa - acum și în Moldova. Unde pot fi găsite cele mai căutate produse și soluții profesionale de igienă

Tork - brandul Nr.1 în Europa - acum și în Moldova. Unde pot fi găsite cele mai căutate produse și soluții profesionale de igienă

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
    Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sub lupă (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
Cele mai populare
  • 1
    Masacru într-o școală din Texas, SUA: Un tânăr a împușcat mortal 19 copii și doi adulți
  • 2
    Întreprinderea „Artemsol” din Ucraina, care exporta sare pe piața din Moldova, nu mai activează. Clădirea și depozitele, bombardate
  • 3
    Fostul deputat român, Cristian Rizea, ar fi fost amendat cu 1.500 de lei pentru parcare neregulamentară în centrul capitalei
  • 4
    Cine sunt și ce au scris? Cunoaște-i pe cei care au completat chestionarul R. Moldova de aderare la UE (VIDEO)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.