VIDEO. Actorul Emilian Crețu: Pentru ca teatrul să învie, trebuie să moară un dictator

VIDEO. Actorul Emilian Crețu: Pentru ca teatrul să învie, trebuie să moară un dictator

Într-o transmisiune live pe contul său de Facebook, actorul Emilian Crețu s-a referit la situația Teatrului Național „Eugene Ionesco”, din care a plecat recent, dar și la unii colegi de breaslă, cărora a avut ceva să le sugereze. „Unor actori de la noi le trebuie coloană vertebrală, mai ales în R. Moldova. Unii nu o au, ce să faci. Să nu faceți conferințe miloage”, a spus actorul, referindu-se la ultima conferință de presă a Teatrului „Eugene Ionesco”

Vezi și: Ministerul reacționează la scrisoare teatrului „Eugene Ionesco”. „Știm despre multe neînțelegeri pe care trupa teatrului le are cu administrația”

Emilian Crețu a dezvoltat subiectul, adresându-i-se ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Publicitate

„În teatru sunt foarte multe probleme, într-adevăr. Dragă ministru Babuc, știu că suntem în relații destul de precare, dar la TEI într-adevăr sunt multe probleme. Dar cea mai mare problemă e direcția, anume Petru Vutcărău. Eu am fost angajat acolo și știu ce zic. Din păcate TEI moare din cauza Dvs. Vă rog, nu mai faceți conferințe de presă ca ieri. Doamna Babuc a avut o replică la capitolul anti-incendiu foarte adevărată. Într-adevăr nu există o schemă de evacuare și e vinovată doar administrația teatrului. Noi eram puși să semnăm că știm despre asta. Doamna Babuc, lăsați festivalul covorașului, TEI moare. Teatrul moare și nu a scos nici un spectacol pentru că nu are bani”, mai spune Emilian Crețu.

Citește și: Strigătul de disperare al Teatrului „Eugene Ionesco”: Muncim pe brânci fără să fim remunerați, 40 de angajați au plecat!

Actorul se declară mulțumit de propria decizie de a pleca din acest teatru. „Bine am făcut că m-am despărțit de acest teatru. Domnul Vutcărău a spus că anul trecut au plecat 40 de angajați. Da, au plecat, dar nu din cauza condițiilor, ci din cauza direcției. Eu sper mult ca teatrul să învie, însă pentru asta trebuie să moară un dictator”, declară Emilian.

La final, actorul a felicitat toată breasla artistică teatrală de la noi, dar și de peste Prut cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului și a promis să continue să-și facă rolurile cu multă demnitate - rolurile pe care, la moment, le joacă în afara oricărui teatru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal