Consilierii municipali PPEM, alarmați de tragedia de la Kemerovo: „Autoritățile de la Chișinău trebuie să fie cu ochii în patru”

Consilierii municipali PPEM, alarmați de tragedia de la Kemerovo: „Autoritățile de la Chișinău trebuie să fie cu ochii în patru”

Instituțiile de învățământ, dar și cele de agrement din municipiului Chișinău nu sunt pregătite să facă față unei situații de incendiu. De această părere este consilierul municipal din partea fracțiunii PPEM, Veaceaslav Bulat. În cadrul unei conferințe de presă, aleșii municipali au solicitat autorităților de resort să intensifice controalele și să verifice cu atenție fiecare școală sau grădiniță, pentru a evita o eventuală tragedie.

„În ce măsură sunt pregătite grădinițele și școlile din capitală să gestioneze o situație de incendiu? Copiii, cât de informați sunt ei despre incendii? În cazul în care apare fum în sala de clasă sau izbucnește focul, ce ajutor oferă planurile de evacuare care sunt greu de citit, absente sau plasate în locuri total neaccisibile. Sunt dotate sălile de clasă sau sălile de spital cu detectoare de fum?”, s-a întrebat Veaceaslav Bulat.

Alesul s-a arătat sceptic și în privința faptului că sălile de film, cele de teatru sau cele de concerte sunt dotate corespunzător pentru a păstra securitatea vizitatorilor:

Publicitate

„După cazul „La Soacra” unele persoane și-au primit pedeapsa, dar totodată la nivel de sistem, la nivel de autorități nimic nu s-a schimbat. Noi ce, așteptăm să se întâmple „La Soacra 2”? Sau un alt Kemerovo? Ne adresăm autorităților statului și autorităților municipale să fie cu ochii în patru atunci când vine vorba de măsurile de securitate”.

Consilierul Viorel Chivriga a ținut să sublinieze că intensificarea controalelor nu își propune să pericliteze activitatea economică a capitalei, ci doar să ofere un plus de siguranță oamenilor care își petrec timpul în locurile publice.

„Evaluarea situației în municipiul Chișinău în ceea ce privește siguranța cetățenilor în instituțiile publice, instituțiile de învățământ, centrele de agrement. Totuși, noi nu dorim să compromitem activitate agenților economici, și nu ne propunem să ducem la penalizări. Pentru noi este mult mai important să identificăm problemele cu care se confruntă entitățile economice și să propunem un cadru de înlăturare a lor”, a spus Chivriga.

Consilierii PPEM s-au arătat indiganți de modul în care au acționat autoritățile de la Kemerovo și au transmis condoalențe victimelor incendiului din orașul siberian.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal