„Legea 291 cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc nu funcționează”, a declarat liberal-democratul Grigore Cobzac după audierea reprezentanților Executivului. Acesta a fost însă contrazis de democratul Marcel Răducanu. „Ea funcționează, dar nu cum ne dorim noi”, a intervenit deputatul.

„În partea de interdicții, legea funcționează”, a afirmat Ștefan Creangă.

Actualmente, se elaborează un concept despre cum trebuie modificată legea.

Potrivit Vioricăi Pricop, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Centrul pentru Implementarea Reformelor urmează să vină cu propuneri pentru modificarea Legii, astfel încât atribuțiile organelor de stat în domeniul jocurilor de noroc să fie clarificate.

„Peste o lună vă vom chema încă o dată să veniți cu informații despre ce și cum se face. Va trebui să aveți răspunsuri. Propun ca în raportul comisiei să avem două constatări. Prima - partea ce ține de interdicțiile propriu-zise în domeniu - se realizează. A doua - partea ce ține de reglementare - parțial se implementează”, a spus președintele Comisiei parlamentare, Ștefan Creangă. 

„O să facem un demers primului-ministru, să aveți o discuție productivă și să ne raportați peste o lună că 99,9% este realizat”, a adăugat Creangă.

Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc a fost votată în decembrie 2016 și a intrat în vigoare la 1 iunie 2017. Documentul a eliminat activitatea cazinourilor private, statuând că organizarea şi desfășurarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc pe teritoriul Republicii Moldova, cu excepția întreținerii cazinourilor, constituie monopol de stat. Potrivit legii, scopul acestei politici în domeniu este reducerea riscurilor sociale legate de jocurile de noroc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!