„Mi-am dorit cu tot dinadinsul să construim acel mare hub sau piață agro-alimentară. Am făcut tot ce a fost neceasr, am elaborat proiectul, am făcut studii de fezabilitate, am colaborat cu instituții europene, am găsit parteneri, am găsit sursele financiare necesare, dar nu am putut depăși câteva obstacole”, a declarat Vasile Bumacov în cadrul unei conferințe de presă.
Ministrul a enumerat care sunt aceste obstacole: „Unul din obstacole a fost lobby-ul foarte mare din partea acelor piețe semi-sălbatice pe care le avem. Unii politicieni au considerat că e mai bine să nu dai vrabia din mână pe cioara de pe gard. Al doilea obstacol - pe ultima sută de metri, când deja am anunțat licitația la 3 octrombrie, partenerii, care doresc să participe, au cerut o mică vacanță până la 10 decembrie, pentru a vedea care va fi rezultatul alegerilor. Totul este pregătit și eu cred că din anul viitor se va începe construcția aceste piețe, care este necesară pentru noi”.
Inițiativa de a construi un Centru alimentar în Chişinău a fost lansată în 2010. Atunci se propunea ca acest centru să fie edificat în apropiere de Universitatea Agrară. Contribuţia statului ar fi fost terenul, iar investitorilor le revenea sarcina de a construi depozitele frigorifice de diferite capacităţi, dotate cu echipate pentru operaţiuni post-recoltare.
VIDEO. Centrul Agroalimentar din Chișinău: Când încep construcțiile și câți bani sunt necesari
Scopul centrului era asigurarea pentru piaţa internă şi pentru export a unor produse agroalimentare calitative, sortate, spălate, împachetate şi păstrate în frigidere speciale. Pentru construcția acestui centru ar fi necesar peste 60 milioane de euro.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.