„Mulțimea plângerilor pe care le are fostul preot, a fost caz de judecată în iulie 2017. Anume acestea au fost subiectul perceperii problemelor care sunt în această localitate. El a dezmințit în totalmente învinuirile. Am încercat să aflăm unde este adevărul: în oamenii care plângeau spunându-și greutatea, sau în preotul care râdea pe sub mustăți? După ce el a fost scos, a venit un  alt preot care să aibă grijă de comunitate”, a declarat Vadim Corostinschi.

Mai mult, potrivit enoriașilor prezenți la conferință, preotul care reprezintă în Dereneu Mitropolia Basarabiei, ar desfășura activități dubioase chiar sub ochii sătenilor:

 „Biserica din Dereneu este a Mitropoliei Moldovei. Preotul Florin a trecut la Mitropolia Basarabiei, și e fals când spune că a trecut din propria dorință. Primărița este cot la cot cu fostul preot. El a venit din România, are acolo o casă și câteva apartamente. Interesant, de unde are bani dacă de mai bine de douăzeci de ani muncește aici? Și-a trimis copilul la studii în România, motivând că satul nostrul este plin de handicapați. Are relații cu femei desfrânate. Taxele la înmormântări, botezuri, cununii, sunt foarte usturătoare. Dacă în sat moare un om mai sărac, el refuză să-l înmormânteze creștinește”.

Enoriașii au citit mai multe scrisori semnate de autori anonimi care ar denunța modul în care își desfășoară activitatea preotul Florin Marin.

Conflictul dintre cei doi preoți de la Dereneu este mai vechi. După ce preotul care reprezintă Mitropolia Moldovei a fost înlocuit cu preotul care reprezintă Mitropolia Basarabiei, mai mulți localnici au adunat semnături pentru a-l susține pe preotul Florin Marin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!