Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Societatea Ecologică BIOTICA și Asociația Obștească EcoContact au lansat proiectul „Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltare instituțională în Zona „Nistrul de Jos”.
Proiectul este susținut de Agenția pentru Dezvoltare din Austria și urmează a fi implementat în următorii trei ani.
În cadrul proiectului, se va lucra la elaborarea cadrului legislativ pentru eventuala creare a Parcului Național „Nistrul de Jos”, a spus directorul executiv al EcoContact, Rodica Iordanov.
Reprezentanți ai unor ONG-uri de mediu prezenți la ceremonia de lansare și-au exprimat îngrijorările legate de complexul hidroenergetic de la Novodnestrovsk, în contextul în care Republica Moldova și Ucraina negociază un acord în acest sens.
„Nodul de la Novodnestrovsk aduce dezavantaje mari zonei Nistrului de Jos”, a spus Ina Coseru de la Centrul Național de Mediu.
Zona Nistrului de Jos se referă la raioanele din sud-estul țării, în special, Căușeni și Ștefan Vodă care, de altfel, vor fi principalii beneficiari ai proiectului.
Nistrul de Jos este aflat sub protecția Convenției Ramsar, ca o zonă ce prezintă priveliști de o frumuseţe rară și care ascunde în bazinul acvatic o lume fascinantă.
Vezi și aceste știri

O nouă alertă la Comrat. Un necunoscut a avertizat că Liceul „Gavriil Gaidarji” ar fi minat (FOTO)

Protest în fața Guvernului: Profesori și cercetători științifici, nemulțumiți de reforma universitară
