FOTO, VIDEO. Poșta Moldovei, acuzată de ineficiență în livrarea coletelor: Cum comentează instituția

FOTO, VIDEO. Poșta Moldovei, acuzată de ineficiență în livrarea coletelor: Cum comentează instituția

În ultima perioadă tot mai multe persoane care obișnuiesc să-și procure produse de pe platforme internaționale de comerț online se plâng că pachetele nu ajung la destinație. De vină, spun ei, ar fi Poșta Moldovei, care nu ar oferi explicații suficiente pentru astfel de situații.  La rândul său, reprezentanții instituției spun că fiecare caz trebuie analizat separat, iar clienții care sunt nemulțumiți de serviciile prestate au trei posibilități prin care pot face reclamații. 

Roman locuiește la Ialoveni și spune că a fost pe punctul de a pierde un colet și că acest lucru nu s-a întâmplat tocmai pentru că a fost insistent în relația cu angajații de la „Poșta Moldovei”.

„Când comanzi ceva online sunt două tipuri comenzi pe care le poți face - cu număr de urmărire și fără. Primul caz neplăcut a fost când mi-am comandat ceva, dar fără a avea un număr de urmărire. După trei săptămâni de la plasarea comenzii, i-am contactat pe cei din Marea Britanie care m-au asigurat că pachetul ar trebui să fie deja în Republica Moldova. În acest timp eu nu am primit nicio informație de la Poșta Moldovei. Am mers într-o încercare naivă la oficiul poștal, unde am aflat că pachetul era la ei. Mi-au spus că nu sunt obligați să mă informeze că a ajuns coletul dacă nu am număr de urmărire. În ultimul caz, am avut număr de urmărire și am plasat comanda prin post-terminal, care e un serviciu foarte bun, dar în ultima perioadă coletele nu vin. Mi-au spus că nu au loc să îl pună în post terminal, pentru ca după o perioadă să aflu că l-au trimis la Ialoveni”, povestește Roman.

Publicitate

https://agora.md/videoframe/5938/620

Deja de două luni, Veronica așteaptă să-i fie livrate două colete prin Poșta Moldovei. Atunci când a mers să se intereseze de ce durează atât de mult, angajații instituției i-au spus că livrarea poate dura și trei luni.

„Am comandat două colete din Marea Britanie la începutul acestui an. Unul trebuia să ajungă pe 16 ianuarie, iar al doile pe 16 februarie. Astăzi este sfârșit de martie și nici unul, nici altul nu a ajuns. Am mers la oficiul poștal din Ialoveni, pentru că acolo locuiesc, să-i întreb. Cei de acolo mi-au spus: „Nu veniți la noi, așteptați un mesaj.” Având experiența că ei nu înștiințează, am mers de vreo 3-4 ori să văd. Ultima dată mi-au spus: „Nu vă grăbiți să-l declarați pierdut pentru că poate dura și trei luni.” Nu mai vreau să comand prin Poșta Moldovei. Recent am făcut o comandă de pe aceeași platformă online, dar prin alt serviciu. Am plătit 10 lire, iar în decurs de două zile mi-a fost și livrat coletul”, povestește Veronica.

https://agora.md/videoframe/5937/620

După mai multe drumuri bătute pe la ușile Poștei Moldovei, o parte din pătimiți aleg să-și spună off-ul și pe rețelele de socializare. Este și cazul Danielei, care spune că nu a primit coletul nici după o lună de zile.

Povestea Danielei a atras mai multe comentarii și povești similare.

...

De menționat că printre utilizatori, sunt și persoane care sunt mulțumiți de acest serviciu.

...

Solicitați de AGORA să comenteze această situație, reprezentanții Poștei Moldovei au declarat că subiectul nu trebuie generalizat, iar fiecare caz analizat separat.

„Fiecare caz despre care vorbim este diferit. Nu există cazuri similare. Este greșit să credem că Poșta Moldovei este vinovată de tot. Până a ajunge coletul sau scrisoarea ele trec un anumit traseu. Fiecare caz trebuie examinat aparte. Noi avem un call centru unic. Clienții noștri au cel puțin trei modalități în care să reclame aceste situații. Vorbim de cartea de reclamații, call centru (care lucrează de luni până vineri, de la 8.00 - 17.00) și petiția online care o pot scrie direct pe site-ul nostru. Toate solicitările sunt înregistrate, iar clientului i se răspunde. Noi suntem deschiși să analizăm orice situație. Faptul că aceste persoane nemulțumite aleg să scrie pe Facebook nu înseamnă neapărat că cineva de la Poșta Moldovei va vedea și îl va putea ajuta”, a declarat șefa Secției Marketing din cadrul Poștei Moldovei, Elena Ganciucova.

Din 1 mai Poșta Moldovei anunță că serviciul de livrare prin post terminale va deveni cu plată, taxa fiind de 10 lei. Utilizatorii acestui serviciu spun că sunt gata să achite această taxă, dar să fie prestate servicii calitative și sigure.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal