Deputata PLDM Maria Ciobanu l-a întrebat pe Vicol ce rol are CCA în asigurarea concurenței loiale. Vicol și-a exprimat regretul că CCA nu poate reglementa acest domeniu și că de el este responsabil Consiliul Concurenței.

„Prin definiție, CCA trebuie să supravegheze libera concurență. Eu am spus-o și în comisia de profil că ceva s-a schimbat în bine, dar de lucru este foarte mult. Nu este un secret pentru nimeni în această sală că toți membrii CCA au fost numiți pe criterii politice și chiar așa, ajunși acolo, majoritatea ați devenit trandafirii. Atunci când veți scăpa de partizanatul politic, veți veni cu un alt raport și în ședința Plenului”, a spus Ciobanu.

„Și dvs m-ați votat pe mine. Să înțeleg că atunci a primat criteriul politic și nu profesionalismul?”, a fost replica lui Vicol. „Poate și doamna între timp s-a trandafirit”, a pus punct discuției speakerul Candu.

Amintim că PRO TV Chișinău, RTR-Moldova, Jurnal TV și T 8  au depus o plângere comună, pe data de 19 ianuarie, la Consiliul Concurenței (CC), în care acuză casele de vânzări publicitate - Casa Media și Exclusive Sales House - că ar fi încheiat o înțelegere de cartel, creând astfel abuz de poziție dominantă pe piață. Semnatarii plângerii au cerut Consiliului Concurenței să verifice faptele.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!