PD a indicat suma de 38,06 milione de lei drept bani proveniți din donații, iar circa 7,5 milioane de lei au fost virați partidului din bugetul de stat.

Din suma impunătoare a donațiilor, mai mult 30 de milioane de lei au fost oferite de membrii partidului, iar circa opt milioane - de către persoane fizice. În total, PD-ul a primit 3286 de donații, cu mult mai mult decât alte partide, care au indicat chiar și o singură persoană la donatori. Sumele au fost pe măsură, unii donatori au oferit și câte 74.000 de lei.

Citește și: DOC. De la consilierii sătești, cu drag. PD primește donații de peste 50.000 de lei de la aleșii locali

PAS, despre „circuitul banilor în PD”: Are loc legalizarea aducerii banilor cu sacul la partid prin donații în numerar

Dacă e să ne întoarcem la membrii de partid, aflăm din actele democraților că în ultimul an partidul a pierdut 678 de membri, asta după ce doi ani la rând a indicat un număr constant de 50.286 de oameni.

Deși nu a fost un an electoral, în 2017 democrații au cheltuit mai mult pentru „presă și materiale promoționale” decât în 2016, când moldovenii alegeau președinte. Acum, democrații au pompat în mass-media 48,3 milioane de lei, față de 40,5 în 2017.

Amintim că partidele politice trebuie să-și prezinte la CEC rapoartele financiare până pe 31 martie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!