Potrivit sursei citate, șeful organizaţiei raionale a Partidului Democrat, Veaceslav Burlac, a devenit preşedinte al raionului Criuleni pe 6 mai, 2017. Se înâmpla după ce alt democrat, Iurie Andriuţa, şi-a anunţat demisia, după ce a fost reţinut de CNA într-un dosar de corupţie pe 26 aprilie, în acelaşi an.

Jurnal.md scrie că după ce a obţinut funcţia, Burlac a evitat să indice în declaraţia sa de venit şi interese , faptul că are venituri din activitatea unei societăţi comerciale. Sursa citată susține că deși în acte este indicat că Veaceslav Burlac este fondator al societăţii comerciale SRL MAXADA-COM, preşedintele raionului Criuleni nu a indicat în declaraţia sa de avere şi interese depusă la Autoritatea Naţională de Integritate date despre calitatea sa de fondator.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!