Maia Sandu spune că va sesiza organele competente în cazul cotizațiilor fictive ale membrilor PDM

Maia Sandu spune că va sesiza organele competente în cazul cotizațiilor fictive ale membrilor PDM

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, spune că va sesiza organele competente în cazul donațiilor fictive făcute de membrii Partidului Democrat, fapt recunoscut de președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac.

„Pe zi ce trece, impertinența celor de la Partidul Democrat depășește toate limitele, nu doar legale, ci și de bun-simț. Într-o înregistrare audio de la o ședință a activului PD din Criuleni, președintele acestei organizații de partid, Veaceslav Burlac, recunoaște, cu text deschis, că în PD persoanele care apar ca „donatori” nu dau bani la partid, ci doar semnează în liste. De unde atunci vin zecile de milioane declarate ale Partidului Democrat? Cred că e clar pentru toată lumea: din scheme, corupție și comisioane ilegale din contractele de achiziții publice, adică tot din banii furați de la noi, de la cetățeni”, a menționat Maia Sandu.

Lidera PAS spune că acțiunile instituțiilor în acest caz vor demonstra cât de independente sunt.

Publicitate

„Vom sesiza și de această dată organele competente. Dacă autoritățile vor încerca să-l scoată basma curată pe Burlac în condițiile în care acesta, practic, „pre limba sa” recunoaște comiterea infracțiunii, nu mai există niciun dubiu cu privire la dependența totală, pe față, a instituțiilor statului plătite de fiecare dintre noi”, a mai adăugat Sandu.

Precizăm că pe 31 martie JurnalTV a difuzat un audio de la şedinţa Partidului Democrat din Criuleni, despre care spun că a venit la adresa redacţiei. Înregistrarea a fost făcută pe 21 februarie curent, într-un restaurat din oraș, iar la întrunire s-ar fi discutat treburi interne ale partidului, inclusiv modul de a declara cotizații. „Sursa de venit nu scrieți patru mii, două mii de lei, dar scrieți salariu, pensie sau bursă cum zic studenții. Trebuie să puneți 10% din suma dumneavoastră”, declara Maria Loghin, secretar executiv PDM Criuleni, potrivit materialului audio prezentat de jurnalTV.

Ulterior în audio ar apărea și vocea președintelui r. Criuleni, Veaceslav Burlac. „În luna iunie o să se facă rectificarea bugetului și o să mergem după cum se implică primăria în viața politică a partidului, așa și o să mergem. Și o să găsesc argumente. Rezina primește bani 10 milioane pentru canalizare, 25 de milioane pentru drumuri. Stimați colegi, Rezina primește pentru că a dat al doilea rezultat pe Moldova pentru PD la alegeri. (...) Dacă noi nu dăm un rezultat în noiembrie, se taie „paica” (n.r. - finanțarea), vă spun sincer. Și atunci precis se va lua cine e primul. (...) Noi avem nevoie de donații și s-a cerut de la noi 600.000. unica organizație care mi-a adus a fost Dubăsarii Vechi. Avem nevoie de 600.000. Vă rog să aduceți câte 50.000 de organizație”, se aude în înregistrare.

Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat Vitalie Gămurari a declara că nu poate veni cu o poziție a formațiunii deocamdată.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal