VIDEO. Năstase, Costiuc, Roșco și Apostolova au depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală

VIDEO. Năstase, Costiuc, Roșco și Apostolova au depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală

Andrei Năstase (PPDA), Vasile Costiuc (PDA), Alexandru Roșco (Casa noastră-Moldova) și Reghina Apostolova (Partidul Șor) au depus actele actele pentru a fi înregistrați în calitate de candidați la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Aceștia au fost precedați de liberalul Valeriu Munteanu, care a depus actele încă de dimineață.

„Se poate de schimbat nu doar Chișinăul, dar și întreaga republică. În Primărie e nevoie de voință, iar la nivel de țară e nevoie de schimbarea clasei politice”, a spus Vasile Costiuc, candidatul Partidului Democrația Acasă.

„Sunt liber și independent și lucrul ăsta îl voi demonstra în campanie și eventual în Primărie. Voi aduce oameni pregătiți în Primărie. Vă prezint într-un an cel puțin 20 de oameni noi, cu aptitudini și verticalitate, o organigramă nouă, pentru că acest mastodont sovietic nu este deloc eficient”, a declarat Costiuc la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Publicitate

„Am susținerea Platformei Demnitate și Adevăr, am sprijinul Partidului Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu și am sprijinul exponenților societății civile și a altor forțe politice democratice, anti-oligarhice din Republica Moldova”, a declarat Andrei Năstase.

„Venim cu un program bine structurat, un program realist, pragmatic și realizabil, care va cuprinde în mod cât se poate de plenar grijile oamenilor. Ne interesează că pe baza acestui program să ridicăm nivelul de trai al fiecărui locuitor al Chișinăului, apoi din întreaga republică”, a spus liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” la CEC.

„Ne ne vom deda arbitrarului, așa cum a făcut-o Silvia Radu, nu vom politiza instituția primăriei, așa cum au făcut-o predecesorii ei. Venim la Primărie pentru a o eficientiza, transparentiza și digitaliza.

Mă voi bate să câștig din primul tur”, a adăugat Năstase.

„Programul nostru este unul pozitiv, optimist și mai puțin obișnuit. Punem în capul mesei societatea și poporul și toate propunerile noastre sunt axate pe interesele poporului”, a declarat Alexandru Roșco, candidatul din partea Partidului „Casa Noastră-Moldova”, venit la CEC pentru a depunde actele de înregistrare în cursa electorală.

Acesta spune că Plahotniuc are mai mulți candidați în cursa electorală pentru Chișinău și că dacă va deveni primar, va lupta cu corupția. „Este cel mai oribil rău în oraș, după părerea mea”, a adăugat el.

„Am locuit toată viața în orașul Chișinău, mulți ani am lucrat în domeniul educației. Am fost timp de 20 de ani director al unui liceu din sectorul Rîșcani. Știu foarte bine gospodăria orașului. Opt ani am fost consilier municipal de Chișinău, aproape un an am fost pretor interimar al sectorului Râșcani. Aproape trei ani am fost viceprimar al orașului Orhei”, a declarat Reghina Apostolova, candidatul din partea Partidului Șor.

Aceasta a lăudat activitatea Primăriei orașului Orhei și a declarat că orașul Orhei este lider în Republica Moldova la capitolul realizări.

„Primele sarcini sunt acelea de a îmbunătăți viața locuitorilor orașului. Îmi aduc aminte bine orașul nostru, cu flori pe bulevarde. Așa cum am făcut orașul Orhei curat, frumos și cu bunăstare, echipa noastră este gata să facă același lucru în Chișinău. Știm cum se face. Am făcut-o și suntem gata s-o facem în Chișinău”, a mai spus candidata.

Totodată, Maia Laguta și Sergiu Tofilat au solicitat listele de semnături pentru a fi înregistrați în calitate de candidați la funcția de primar general de Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal