În contextul numirii noului membru, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari,  a declarat: „Dna Recean este un membru valoros al echipei Moldova Agroindbank, care sunt sigur că va aduce un aport considerabil la dezvoltarea MAIB. Dumneaei  a pus bazele Departamentului Conformitate, asigurând conformarea activităţii MAIB cu cele mai înalte standarde  de guvernare corporativă, precum şi o securitate sporită pe segmentul prevenirii spălării banilor şi finanţării terorismului, în concordanţă cu cele mai actuale rigori. ”
„Am certitudinea că în funcţia de Vicepreşedinte, dna Recean va contribui  la rezultate şi mai eficiente ale băncii pe segmentele care le conduce,” a menţionat Serghei Cebotari.Stela Recean are studii superioare în ştiinţe economice şi o experienţă vastă în domeniul bancar, inclusiv economist la Banca Naţională a Moldovei în Departamentul de Supraveghere şi Reglementare Bancară. Timp de 13 ani, Stela Recean a activat în domeniul efectuării auditului financiar în cadrul uneia din cele mai mari companii de audit şi consultanţă la nivel mondial PricewaterhouseCoopers, find şi auditor licenţiat.

Este membru al Asociaţiei Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie (ACCA UK) şi membru al Asociaţiei Specialiştilor Certificaţi în domeniul Prevenirii Spălării Banilor (ACAMS, SUA).
În 2014, s-a alăturat echipei MAIB în funcţia de şef al Departamentului Conformitate.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.