Scandal la o firmă de panificiație, în ajun de Paște: „Au vrut să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac”. Ce spune ANSA

Scandal la o firmă de panificiație, în ajun de Paște: „Au vrut să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac”. Ce spune ANSA

Cu câteva zile înainte de sărbătorile de Paști, Poliția Capitalei a efectuat un control la firma de patiserie „Panilino” din sectorul Ciocana. Într-un comunicat, oamenii legii au scris că au găsit produse expirate încă din 2011, sute de torturi cu data fabricației modificată, prăjituri expirate și chiar gândaci pe pereți. Astăzi, întreprinderea a organizat o conferință de presă în care directorul a declarat că imaginile nu prezintă starea reală a lucrurilor și se urmărește denigrarea imeginii patiseriei în ajun de sărbătorile pascale. În a doua parte a zilei și ANSA a venit cu o reacție, susținând spusele poliției.

Ce spune poliția

Publicitate

Potrivit oamenilor legii, la „Panilino” au fost găsite 1236 borcane cu vișine fără acte de proveniență, fără marcarea producătorului și cu termenul de valabilitate expirat, folosit în procesul de producere a produselor de patiserie, 700 kg de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat în anul 2017, 9 cutii cu aditivi alimentari folosite ca coloranţi la producerea cremelor alimentare, expirate în anul 2011 și 2017, 717 torturi cu volumul de la 1 pînă la 4 kg cu data producerii modificată, 7 cutii cu prăjituri cu termenul de valabilitate expirat, băuturi alcoolice folosite în procesul de producere fără acte de proveniență și certificate igienice, contabilizate în evidența contabilă a întreprinderii în baza documentelor contabile cu date eronate, acte contabile, facturi fiscale de achiziție cu date false și mijloace bănești necontabilizate.

Ce spune patiseria

Directorul firmei, Sergiu Guzun, spune că polițiștii au venit să facă percheziții în baza comercializării ilicite cu băuturi alcoolice.

„La fața locului, nu au fost identificate băuturi alcoolice, pentru că nu ne ocupăm cu așa ceva. Noi producem produse de patiserie, fiind sesizate alte încălcări. Imaginile video publicate sunt din biroul tehnologului, unde erau mostre de la furnizori de peste hotare. Aceste mostre le testăm și venim cu un raport de expertiză, ceea ce înseamnă că nu erau destinate pentru secția de producere, așa cum reiese din comunicatul poliției”, a declarat Sergiu Guzun, notează realitatea.md.

Potrivit aceleeași surse, directorul spune că gândacii ar fi fost descoperiți după ce un om al legii s-a separat de grup și s-a ridicat la bucătărie, ceea ce i s-a părut dubios. „Poate că gândacii au apărut, odată cu legumele proaspete aduse pentru plăcinte. Ei nu erau în secția de producere. Am făcut duminică de urgență dezinfecție. Avem și act în acest sens”, a mai spus directorul.

„Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...”, conchide directorul.

Ce spune ANSA

După conferința celor de la „Panilino”, și ANSA a venit cu precizări. Agenția afirmă că la firmă „au fost constatate mai multe neconformitati ale reglementărilor din domeniul alimentar, inclusiv produse (materie primă) cu termen de valabilitate expirat, produse alimentare fără marcaje inclusiv fără indicarea datei limită de consum, alte neconformități de ordin tehnic sanitar”.

Acum produsele se află sub restricții până la finalizarea anchetei, iar administrația riscă amendă în sumă de la 150 pâna la 210 u.c.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal