Tatăl lui Valeriu Boboc, insultat de spusele lui Voronin despre fiul său: Sistemul lui l-a omorât și încă îl mai defăimează

Tatăl lui Valeriu Boboc, insultat de spusele lui Voronin despre fiul său: Sistemul lui l-a omorât și încă îl mai defăimează

În timpul ultimei ședințe a Parlamentului, deputații au ținut un minut de reculegere pentru victimele evenimentelor din 7 aprilie 2009, la propunerea liberalilor. Unicii care nu s-au ridicat au fost comuniștii, iar Vladimir Voronin a mai și comentat moartea lui Valeriu Boboc, spunând că tânărul a fost ucis de „companionii lui” cu care „s-a îmbătat la etajul patru al Parlamentului”. Ziarul de Gardă a obținut declarația lui Victor Boboc, tatăl lui Valeriu. Bărbatul este profund indignat de declarațiile liderului PCRM: „Ce fel de om e ăsta? Eu nu mai am cuvinte”.

„Cum poate îndrăzni acest fost președinte, dacă se socoate politician, în Joia Mare, înainte de Paști, nu că nu-i creștinește, da-i chiar porcește? Cum poate să vorbească așa minciuni și să-l clevetească pe Valeriu, Dumnezeu să-l ierte! El spune că Valeriu ar fi ieșit din pușcărie cu o săptămână înainte, s-a îmbătat criță și s-a luat la bătaie, și ceilalți bătăuși l-au aruncat de la etajul patru al Parlamentului. Cum poate să declare așa? Când noi șapte ani ne-am judecat și s-a dovedit că Valeriu a fost omorât în bătaie. Valeriu nu era beat. Valeriu nu a stat în pușcărie. Ce fel de clevetire e asta? Asta pe mine mă atacă tare și cred că o să mai am de furcă cu acest Voronin. O să fie dat și în judecată, așa mă gândesc. Pe mine și pe soție m-a indignat foarte mult. Nu-i de ajuns că el cu sistemul lui și cu neglijența lui l-a omorât, dar încă îl mai defăimează. Ce fel de om e ăsta? Eu nu mai am cuvinte”, a spus Victor Boboc pentru ZdG.

Amintim că Voronin a declarat, joi, că Valeriu Boboc „nu a fost omorât de polițiști, el a fost omorât de companionii lui”.

Publicitate

„El a venit cu o săptămână înainte de la pușcărie și s-au îmbătat aici la etajul patru al Parlamentului, și s-au bătut, și l-au aruncat peste fereastră. Iaca ce o fost cu Boboc, dacă vreți să știți la concret”, a declarat Voronin.

Valeriu Boboc avea doar 23 de ani e 7 aprilie 2009 când a decedat în urma leziunilor corporale primite în timp ce se afla în custodia poliției. Dosarul morții lui Valeriu Boboc a ajuns la CtEDO în 2017, după ce familia a epuizat toate căile naționale de atac. Singura persoană recunoscută vinovată de moartea tânărului și condamnată în acest sens este fostul polițist Ion Perju.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal