„Pentru adevărul lor, unii ortodocși sunt gata să împroaște cu murdărie”. Preotul Melinti, despre credință și transparența bisericii

„Pentru adevărul lor, unii ortodocși sunt gata să împroaște cu murdărie”. Preotul Melinti, despre credință și transparența bisericii

„Mi-aș dori foarte mult ca oamenii să creadă, dar e greu astăzi să crezi. Astăzi ca să crezi în Dumnezeu trebuie argumente. Sunt mulți oameni care se consideră astăzi agnostici sau atei și mi-e mai ușor să comunic cu ei decât cu unii ortodocși, care pentru adevărul lor sunt gata să împroaște cu murdărie. El nu e un om ortodox, el și-a scris propria evanghelie care îi permite să fie agresiv, corupt, cu duble standarde”. Este opinia exprimată de preotul Maxim Melinti la emisiunea „Important” de la TVC21.

„Hristos nu spune nicăieri că femeia nu este în drept cu bărbatul. Când vorbim despre participarea lui Dumnezeu în viața creștinului eu le spun oamenilor despre prima învățătoare, care ne ajuta să scriem primele litere. Ea ne lua mâna și ne ajuta. Ea nu ne încurca și nu se implica, dar venea dacă cereai ajutor.

Dumnezeu judecă omul după cum el trăiește, nu dacă este ortodox sau ateu. Altfel spus, dacă un om dintr-un trib păgân nu a ucis, nu a furat, a trăit corect, va ajunge cu siguranță în Rai”; afirmă preotul.

Publicitate

„La noi mai întâi se construiește biserica, apoi preotul așteaptă să vină lumea. De fapt ar trebui să se strângă o comunitate și ea să ridice biserica. Nu trebuie să construim catedrale enorme și pe urmă să ne plângem că lumea vine doar în noaptea Învierii”, a mai spus părintele Maxim Melinti, făcând un apel la unitate.

„Nu trebuie să ne împărțim în tabere, dacă suntem de diverse confesiuni, ci să ne unim. Nu vorbesc despre o unire mondială într-o singură religie, ci spre unire pentru a face ceva folositor și util. Ceea ce ne poate uni e principul nostru de dragoste, de binefacere. De ce să tragem plapuma la stânga sau la dreapta, cine e mai corect sau mai evlavios? Noi suntem egali în fața lui Dumnezeu”, opinează preotul.

Impozitarea bisericii? „Suntem gata de transparență”

„Înainte de a impozita biserica, ea trebuie să fie foarte deschisă și transparentă. Noi la Ghidighici vrem să ne debarasăm de taxele pentru servicii. Noi suntem patru angajați la biserică, cu carnet de muncă, poliță, plătim taxe. Noi suntem gata de transparență, anunțăm câți bani am adunat de Bobotează prin sat. Apoi cu ei construim ceva la biserică și pe urmă arătăm că am plătit firma de construcție. Dacă ar fi toți deschiși, nu ar apărea întrebări de unde preotul are casă sau mașină”, a adăugat acesta.

Citește și: Preotul Maxim Melinti, despre sfințierea bucatelor de Paște: Nu trebuie să târâm cu noi roaba de la supermarket să arătăm cât de bogați suntem

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal