„Hristos nu spune nicăieri că femeia nu este în drept cu bărbatul. Când vorbim despre participarea lui Dumnezeu în viața creștinului eu le spun oamenilor despre prima învățătoare, care ne ajuta să scriem primele litere. Ea ne lua mâna și ne ajuta. Ea nu ne încurca și nu se implica, dar venea dacă cereai ajutor.

Dumnezeu judecă omul după cum el trăiește, nu dacă este ortodox sau ateu. Altfel spus, dacă un om dintr-un trib păgân nu a ucis, nu a furat, a trăit corect, va ajunge cu siguranță în Rai”; afirmă preotul.

„La noi mai întâi se construiește biserica, apoi preotul așteaptă să vină lumea. De fapt ar trebui să se strângă o comunitate și ea să ridice biserica. Nu trebuie să construim catedrale enorme și pe urmă să ne plângem că lumea vine doar în noaptea Învierii”, a mai spus părintele Maxim Melinti, făcând un apel la unitate.

Nu trebuie să ne împărțim în tabere, dacă suntem de diverse confesiuni, ci să ne unim. Nu vorbesc despre o unire mondială într-o singură religie, ci spre unire pentru a face ceva folositor și util. Ceea ce ne poate uni e principul nostru de dragoste, de binefacere. De ce să tragem plapuma la stânga sau la dreapta, cine e mai corect sau mai evlavios? Noi suntem egali în fața lui Dumnezeu”, opinează preotul.

Impozitarea bisericii? „Suntem gata de transparență”

„Înainte de a impozita biserica, ea trebuie să fie foarte deschisă și transparentă. Noi la Ghidighici vrem să ne debarasăm de taxele pentru servicii. Noi suntem patru angajați la biserică, cu carnet de muncă, poliță, plătim taxe. Noi suntem gata de transparență, anunțăm câți bani am adunat de Bobotează prin sat. Apoi cu ei construim ceva la biserică și pe urmă arătăm că am plătit firma de construcție. Dacă ar fi toți deschiși, nu ar apărea întrebări de unde preotul are casă sau mașină”, a adăugat acesta.

Citește și: Preotul Maxim Melinti, despre sfințierea bucatelor de Paște: Nu trebuie să târâm cu noi roaba de la supermarket să arătăm cât de bogați suntem

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!