Compaia sa a fost fondată în 2005, iniţial ca afacere de familie. Deoarece familia nu putea ţine piept tuturor cheltuielilor necesare pentru recondiţionarea fabricii, colaborarea a fost o soluţie salvatoare. Astfel, au fost puse bazele unui parteneriat moldo-olandez.

„Din 2005 şi până în prezent, volumul investiţiilor a fost de 3.000.000 de euro. Ferma era într-o stare dezastruoasă. Noi am păstrat clădirile, am reparat acoperişul, am adus utilaj modern din Olanda şi Germania. La moment, avem 110.000 de găini pentru ouă şi câte 120.000 de pui la fiecare ciclu”, spune antreprenorul.

Gheorghe Bîrlădean spune că rezultatele bune se datorează faptului că în debutul afaerii a insistat să procure doar păsări cu un randament sporit: „Avem păsări de prăsilă aduse din Franţa, adică găini care au un cod genetic clar, fie că le creştem penru ouă sau carne. Tot din această specie creştem pui pentru populaţie şi antreprenori mai mici. Avem produse de o calitate foarte înaltă, asta ne deosebelte de alţii”.

Produsele sunt comercializate în cele mai mari reţele de magazine din capitală. Numărul clienţilor corporativi ajung la 100. Contractele de lungă durată asigură întreprinderii durabilitate şi un viitor stabil. Antreprenorul este convins că anume calitatea produselor pe care le livrează i-a fidelizat pe clienţi.

În prezent, colectivul fabricii este de 60 de persoane, iar cifra anuală de afaceri ajunge la 20 milioane de lei. Gheorghe Bîrlădean îi sfătuieşte pe cei care doresc să înceapă un business legat de creşterea păsărilor să se înarmeze cu multă răbdare şi curaj. El este de părere că deschiderea mai multor întreprinderi, care au ca scop producerea, este reţeta relansării economiei naţionale.

O femeie din raionul Călărași - în fruntea unei companii de succes. Cifra de afaceri - 7 milioane de lei

Agora precizează că Proiectul de Investiții Rurale, faza II (RISP II) a fost finanțat de finanţat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare (AID) și s-a încheiat în 2012. În total, au fost fondate 1.700 de întreprinderi noi în agricultură, care au deschis peste 7.000 de locuri de muncă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!