Jens R. nu are antecedente penale, dar este cunoscut pentru tendinţe suicidale. Locuinţa acestuia din Munster a fost percheziţionată de către unitatea specială antiteroristă GSG9.

Cel puţin patru persoane au murit, sâmbătă, în oraşul german Munster, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni, a anunţat Ministerul german de Interne, relatează site-ul publicaţiei Der Spiegel.

Printre victime se află şi atacatorul, care s-a sinucis prin împuşcare. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar şase dintre acestea se află în stare gravă la spital.

Poliţia cercetează acest incident ca fiind unul de natură teroristă, notează sursa citată. Atacatorul ar fi intrat intenţionat cu o camionetă în persoanele aflate pe trotuar şi la terasa unui restaurant.

Motivele acestui atac sunt deocamdată necunoscute, dar bărbatul aflat la volanul autovehiculului ar fi acţionat de unul singur, conform informaţiilor preliminare.

Forţele de securitate nu au descoperit niciun dispozitiv exploziv în zona restaurantului Kiepenkerl, un loc popular în rândul localnicilor şi turiştilor, fiind amplasat în centrul istoric al oraşului din nord-vestul Germaniei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!