Bilanţul de 70 morţi a fost anunţat de medici şi salvatori, care spun că numărul celor decedaţi ar putea creşte. Grupul de apărare civilă cunoscut drept Căştile Albe a publicat pe Twitter imagini greu de privit, cu zeci de cadavre de copii.

Guvernul sirian, considerat vinovat, a respins acuzaţiile, pe care le numeşte „invenţii”. Departamentul de Stat american transmite că urmăreşte cu îngrijorare relatările care vin din Siria şi susţine că Rusia, aliata regimului de la Damasc, trebuie trasă la răspundere dacă se adevereşte că au fost folosite arme chimice.

Forţele guvernului au recucerit 95% din provincia Ghouta, aflată la porţie capitalei, într-o campanie care a început în februarie şi în care au murit peste 1.500 de civili. După mai multe zile de linişte, vineri au fost reluate bombardamentele pentru capturarea ultimei enclave insurgente.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!