VIDEO. Cifre la vedere: Cash-ul unei bănci din Moldova ajunge pentru a înconjura Pământul cu bancnote de 1 leu

VIDEO. Cifre la vedere: Cash-ul unei bănci din Moldova ajunge pentru a înconjura Pământul cu bancnote de 1 leu

Mobiasbanca este o bancă sistemică, cu o activitate de peste 27 de ani pe piața Republicii Moldova. Printre valorile promovate de instituția bancară se numără spiritul de echipă, angajamentul, inovația și responsabilitatea.  Compania numără acum peste 700 de angajați, iar aproape 80% dintre acestea sunt femei. Zilnic sunt deschise ușile a 54 de filiale Mobiasbanca. 

„Fiind parte a Grupului financiar internațional Societe Generale, implementăm împreună cele mai bune practici europene de guvernanță corporativă, fiind apreciați de experți independenți Nr. 1 în termeni de transparență”, menționează Secretarul General Mobiasbanca, Stela Ciobanu.

În prezent banca deservește 161 000 de clienți activi, dintre care 13 000 sunt persoane juridice, Mobiasbanca fiind alegerea nr 1 la capitolul credite pentru consumatorii casnici.

Publicitate

„În anul 2017 am susținut ideile a 23 000 de persoane acordându-le credite de consum. La fel am facut fericite 500 de familii ajutîndu-i să-și procure propria locuință cu ajutorul unui credit ipotecar”, povestește șeful Departamentului Strategie și Marketing Mobiasbanca, Cristian Lîsîi.

Mobiasbanca este unica bancă din țară care pune la dispoziția clienților săi un Centru Ipotecar.

„Suntem unica bancă ce colaborează cu toate instituțiile financiare internaționale, finanțând proiecte locale, inclusiv prin componentă de grant”, adaugă Stela Ciobanu.

În 2017 Mobiasbanca a numărat un capital de 1,5 mlrd lei, cu o rentabilitate de peste 18%. În prezent circa 40 de milioane de euro sunt disponibili pentru creditarea proiectelor agenților economici la cele mai avantajoase condiții din sursele internaționale de finanțare.

„Dacă am lua tot numerarul care este în bancă, ne-am permite liber să înconjurăm tot globul pământesc cu bancnote de 1 leu”, spune Cristian Lîsîi.

Profitul net înregistrat anul trecut a fost de 278 de mln de lei. Banca numără 136 de bancomate în toată țara și are în jur de 150 000 de carduri bancare în circulație.

„Douăsprezece secunde, atât poate dura achitarea într-un punct comercial cu un Card Contactless, ceea ce este de două ori mai rapid decât o achitare în numerar când trebuie sa căutați niște bănuți în buzunar sau să așteptați restul”, mai menționează șeful Departamentului Strategie și Marketing Mobiasbanca.

În 2017, 100 de angajați Mobiasbanca au alergat peste 700 de kilometri în cadrul maratoanelor, iar alți peste 3000 de kilometri au fost parcurși pe bicicletă.

„Suntem o companie social responsabilă, ne pasă de mediu, promovăm modul sănătos de viață, susținem arta, sportul și voluntariatul”, conchide Secretarul General Mobiasbanca, Stela Ciobanu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal