Diacov a declarat un salariu anual de 183.303 de lei în 2017, adică circa 15.000 de lei lunar în funcția sa de deputat, asta deși conform Legii cu privire la salarizarea bugetară deputații nu ridică, oficial, mai mult de 7-8 mii de lei.

În declarația de venit mai este indicat că un membru al familiei Diacov a încasat 144.000 de lei, sau cam 600 de euro pe lună, din arenda unui sediu PD.

Citește și: Democrație la chirie. PD afirmă că sediul care ar fi fost cumpărat de la comuniști e luat în arendă

Fost jurnalist Komsomoliskaia Pravda și TASS, dar și ex-șef al Departmentului Politic al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, Diacov are și un apartament în capitala Rusă și o pensie de 150.000 de ruble. Cea moldovenească e considerabil mai mare - mai mult de 8.800 de lei lunar.

Diacov a mai declarat în document că a oferit în chirie apartamentul din Moscova Ambasadei R. Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a plătit 2 500 de euro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!