„Pentru început, trebuie de spălat Chișinăul”. Candidata partidului „Șor” promite farmacii sociale, adaosuri de o mie de lei la pensii și pace în CMC

„Pentru început, trebuie de spălat Chișinăul”. Candidata partidului „Șor” promite farmacii sociale, adaosuri de o mie de lei la pensii și pace în CMC

Candidata partidului „Șor” la primăria Capitalei, Reghina Apostolova, a ieșit astăzi într-un briefing de presă, alături de Ilan Shor, pentru a spune ce va face dacă devine primar în Chișinău. Apostlova a făcut adesea comparație cu Orhei, unde a spus că echipa sa a schimbat la față orașul. Ea a promis, ca și alți candidați, un Chișinău curat, iluminat, drumuri reparate, dar a avut și promisiuni diferite: adaos de o mie de lei pensionarilor din Chișinău și indemnizații de 7-10 mii de lei pentru nașterea copiilor.

„Experiența mea arată că într-un an se poate de făcut multe și de îmbunătățit viața oamenilor. Sunt sigură că problemele Chișinăului nu sunt diferite de cele ale altor orașe și mai ales de cele ale Orheiului”, a început prin a spune Apostolova.

Ea a spus că echipa ei vrea să lupte în trei sfere: infrastructură, sfera sociale și investiții.

Publicitate

„Pentru început, trebuie de spălat Chișinăul, să-l curățim de noroi. Poate Chișinăul nu e cel mai bogat oraș, dar trebuie să fie curat. Orașul trebuie pur și simplu divizat în pătrate și pe fiecare pătrat de pus măturători. Vom realiza programul „Curtea”, exact ca în Orhei. Vom asfalta curțile, vom instala terenuri de joacă și locuri pentru bătut covoarele. Într-un an ne angajăm se reparăm arterele principale din fiecare sector, dar și trotuarele. De asemenea, vrem urgent să proiectăm și să construim un nod rutier la Tutun CTC”, a declarat Apostolova.

Candidata lui Shor a spus că vrea să lupte și pe frontul social. „Vrem să implementăm în Chișinău rețelele de magazine și de farmacii sociale. Vrem să introducem adaosuri financiare la pensie pentru fiecare chișinăuian, până la o mie de lei lunar. Asta trebuie să devină o compensație pentru viața scumpă din Chișinău. Ei sunt generația care au ridicat Capitala și trebuie să le mulțumim. Credem că pentru fiecare copil născut primul în familie, primăria trebuie să ofere 7.000 de lei, iar pentru al doilea copil - 10.000 de lei. Sistemul deja funcționează la Orhei timp de trei ani”, a mai adăugat candidata.

Ea s-a arătat sigură că va avea o conlucrarea bună cu CMC, pentru că vrea „să rezolve problemele chișinăuienilor” nu să „facă politică”.

Ulterior, la briefing a vorbit și Ilan Shor. „Eu am crescut în sectorul Rîșcani, iar orașul copilăriei mele era mai bun decât în orice program electoral. Eu știu Chișinăul unde înfloreau trandafiri, unde scările blocului erau mai curate decât magazinele”, a spus primarul de Orhei. El a îndemnat businessmanii să învestească în Chișinău, spunând că ei nu vor simți dacă averea lor s-ar înjumătăți, dacă ar cheltui bani pentru capitală.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal