„PD îi finanțează lui Radu un consultant român. Este vorba despre Cristian Hrițiuc care este un consultant al lui Plahotniuc de mulți ani. El a fost folosit și în campania lui Lupu la prezidențiale, iar când Lupu s-a retras, Hrițuc a trecut la Leancă. Acum îl vedem consultând-o pe Silvia Radu, iar ea spune că el face acest lucru gratis. În primul rând se pare că ea nu a învățat legislația electorală. E interzis prin lege să obții sprijin voluntar din afara țării, fără să ai un contract”, a declarat Sandu la TVC21.

Solicitat de Agora, purtătorul de cuvând al PD, Vitalie Gămurari, a spus că nu-l cunoaște pe Hrițiuc, iar în timpul scrutinului prezidențial nu era angajat la PD pentru a ști dacă Hrițuc l-a consultat sau nu pe Marian Lupu.

Precizăm că Silvia Radu a declarat anterior pentru Newsmaker că Hrițuc este „un vechi prieten”. „El muncește cu mine, dar nu e angajat al primăriei. Pur și simplu mă consultă ca pe un prieten  și nu primește pentru asta bani de la primărie. El m-a ajutat mult în relațiile cu Bucureștiul”, a spus Radu.

Amintim că pentru prima dată colaborarea Radu-Hrițuc a fost semnalată de candidatul PL, Valeriu Munteanu. Atunci Munteanu spunea că Hrițiuc are biroul la primărie și e plătit din banii orășenilor. Primăria a infirmat atunci informația.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!