O operație de apendicită, la SCR, a costat-o scump pe o tânără din Orhei. Ce spune spitalul

O operație de apendicită, la SCR, a costat-o scump pe o tânără din Orhei. Ce spune spitalul

Un caz mărturisit de o pacientă a Spitalului Clinic Republican din Capitală face înconjorul rețelelor sociale. Daniela Levițchii din Orhei a descris printr-o postare pe Facebook cum a fost operată de apendicită în luna martie, a achitat aproape 4.500 de lei pentru intervenția chirurgicală, iar în ultima lună a fost internată de trei ori la aceeași secție pentru că problema, spune ea, i-a rămas netratată. Tânăra acuză medicii de neglijență și chiar cerere de mită, asta deși a plătit procedura. Spitalul, la rândul său, s-a autosesizat și spune că cercetează cazul.

„Am deja o lună de zile trecută de la o simplă operație, însă mai sunt nevoită să umblu și astăzi pe drumuri și prin spitale”, povestește tânăra.

Daniela spune că a fost internată pe 19.03.2018 la IMSP Spitalul Clinic Republican contra plată, suma bonului de plată fiind de 4485 lei.

Publicitate

„Suma dată includea toate cheltuielile necesare - pat, anestezie, medicamente. Pe data de 20.03 a fost efectuată intervenția chirurgicală, în dimineața zilei respective, de mine s-a apropiat domnul medic-anesteziolog, explicând detaliile despre anestezie. La finele discuției, a accentuat că trebuie să plătesc 447 de lei pentru anestezie. Eu am răspuns că eu am plătit în casă 838 lei pentru anestezie, dumnealui mi-a zis „Eu voi fi pe hol”. Într-un final, eu nu am plătit nimic domnului în cauză, deoarece achitasem deja pentru tot în casa spitalului”, explică tânăra.

Femeia afirmă că timp de două zile după intervenție nu i s-a administrat nicio perfuzie.

„Abia pe data de 22.03 mi s-a pus una, doar pentru că eu am insistat, deja nu mai puteam să merg pe picioare de la durerile de cap, care persistau mereu. Vineri, pe 23.03 am fost externată, două zile am stat acasă în pat, nu puteam să merg, având dureri la zona operată și aceleași dureri insuportabile de cap. Luni, pe 26.03 am fost internată înapoi în spital după amiază. Singură făceam doar 3 pași și cădeam, mi s-au administrat perfuzii 2 zile, seara pe 26, ziua pe 27 - dimineața și seara, pe 28 dimineața și externată în aceeași zi. Durerile de cap au trecut, însă persistau dureri în zona operată. La întrebările mele, de ce nu mi-au fost administrate perfuzii și pastile pentru dureri de cap mai devreme, am primit răspuns: „toate întrebările la raion””, povestește tânăra.

La început de aprilie, Daniela a fost internată iar, pentru că în rana post-operatoria a început să se dezvolte o infecție. Citiți întreaga postare mai jos:

La scurt timp după postarea femeii, administrația SCR „Timofei Moşneaga” a reacționat. „Administrația s-a autosesizat pe marginea cazului din Secția chirurgia colorectală şi investighează cele întâmplate. Vom reveni cu un răspuns oficial”, scrie pe pagina instituției. De la momentul publicării, postarea femeii a acumulat peste 5.200 de distribuiri.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal