Spitalul Republican reacționează la cazul bolnavei din Orhei, operată de apendicită: Vom investiga minuțios dacă i s-au cerut bani în plus

Spitalul Republican reacționează la cazul bolnavei din Orhei, operată de apendicită: Vom investiga minuțios dacă i s-au cerut bani în plus

Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a venit cu o serie de precizări în cazul tinerei din Orhei, Daniela Levițchii, care a fost operată de apendicită. Tânăra spune că la o lună de la intervenția chirurgicală încă nu s-a recuperat, fiind între timp internată a treia oară cu complicații după operație. Spitalul, pe de altă parte, afirmă că tânăra face parte din acel procent de pacienți care după operația de apendicită suferă complicații. Cât despre acuzațiile de mită - la SCR promit să cerceteze situația.

Spitalul confirmă că tânăra s-a internat la cerere și contra cost, în lipsa poliței de asigurare, iar operația a avut loc în limitele normei și a durat 40 de minute.

„Perioada postoperatorie precoce s-a complicat cu cefalee (dureri de cap), fapt ce a condiționat spitalizarea mai îndelungata - 4 zile (o spitalizare îndelungată presupune plată mai mare). Menționăm, acest tip de anestezie, pe lângă beneficii, în 20% cazuri poate fi urmat de cefalee de diferită intensitate și durată. Cu părere de rău, bolnava s-a inclus în aceste 20% (posibilitatea acestei complicații i-a fost explicată de medicul anesteziolog)”, scrie în explicația instituției.

Publicitate

A doua spitalizare, scrie spitalul, a fost cauzată de persistența durerilor de cap și apariția celor abdominale, însă medicii spun că atunci fetei nu i s-au depistat eliminări patologice sau lichid în rană.

„La a treia spitalizare (05.04-07.04.2018) doctorul operator a deschis un serom în unghiul superior al plăgii - o incizie de 1,5 cm de unde s-au eliminat 3-5 ml de conținut seros hemoragic”, confirmă instituția medicală, însă recunoaște că doar în 10-12% din cazuri apar complicații după operația de apendicită.

„Faptul că pacientei i s-au cerut bani suplimentar la plata achitată în casă v-a fi investigat minuțios, în caz de confirmare a acestuia persoana vinovată va fi pedepsită aspru. Ne pare rău de experiența prin care a trecut Daniela și îi sugerăm pe viitor să posede poliță de asigurare medicală pentru a beneficia de un tratament gratuit după locul de trai”, conchide instituția.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal