ZdG: 11 lei, prețul unei singure flori din covorul din fața Catedralei. Compania de la care Primăria a comandat opera florală

ZdG: 11 lei, prețul unei singure flori din covorul din fața Catedralei. Compania de la care Primăria a comandat opera florală

„Covorul” de flori instalat în fața Catedralei, pentru care Primăria mun. Chișinău a plătit aproape 2 milioane de lei, a fost achiziționat de către ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” de la „Decor Bureau” SRL, în urma unei negocieri directe, după ce prima licitație publică anunțată nu ar fi avut loc din cauza lipsei ofertelor. „Decor Bureau”, firma care a livrat cele 180 de mii de flori este fondată de Evgheni Arutin și Alexei Gajiu și are sediul pe str. Varlaam, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel. Administratorul companiei este Evgheni Arutin, tot el fondator și la alte două companii „Arutin Production” și „Arutin Art Bureau”, scrie Ziarul de Gardă.

Covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane a fost instalat de către muncitorii „Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi” în noaptea de 11 spre 12 aprilie, iar primara interimară Silvia Radu declara că florile reprezintă „un dar” pe care primăria Chișinău a hotărât să-l facă locuitorilor orașului. „În acest an locuitorii Chișinăului pot vedea cum s-au cheltuit banii lor pentru că în anii anteriori se cumpărau flori, dar nu prea vedeam flori prin Chișinău. Iată în acest an florile sunt cumpărate și chiar există, sunt expuse aici, iar pe urmă aceste flori vor fi plantate în scuarurile și în parcurile din Chișinău”, declara Silvia Radu ieri, 12 aprilie.

Deși primara interimară declară că în fața Catedralei au fost „așternute” 200 de mii de viole și că „aceste flori au fost licitate conform procedurilor și acest covor costă 1 milion 800 de mii de lei”, conform datelor de pe site-ul Agenției Achiziții Publice, contractul de achiziție a florilor semnat de cei de la Spații Verzi cu „Decor Bureau” SRL are o valoare de 1 milion 983 mii lei. Această cifră este confirmată și de către Vadim Popușoi, juristul ÎM „Spații Verzi”, care s-a ocupat de procedura de achiziție. „Valoare contractuală este 1 milion 983 mii lei. La bază a fost și o dispoziție a primarului din 15 martie. Procedurile de licitație publică ne obligă să facem procedura. Pe data de 30 martie nu a fost prezentată nici o ofertă. Astfel, având în vedere că legea privind achizițiile publice prevede că în cazul în care nu au fost prezentate oferte se poate trece la negociere, fără publicare. Respectiv acesta a fost pasul legal pe care l-am urmat. Legea spune clar, iar noi am fost obligați să executăm dispoziția dată”, a declarat Vadim Popușoi pentru ZdG. În același timp, juristul precizează că au fost cumpărate 180 de mii de flori, și nu 200 de mii așa cum declara anterior, Silvia Radu. Astfel, rezultă că prețul unei singure flori a fost de 11,02 lei.

Publicitate

Citește continuarea pe zdg.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal