Toate cele cinci localități și-au ales primarii încă din primul tur al alegerilor locale ordinare din iunie 2015. Cum se întâmplă că acum au rămas fără ei?

Dintre cei cinci edili, doi au fost aleși din partea PLDM, iar trei din partea PD. Toți cei trei primari democrați au decedat. În schimb, liberal-democrații și-au dat demisiile.

De ce au rămas fără primar

În urma alegerilor locale din 14 iunie 2015, comuna Nemțeni și-a ales primar din partea Partidului Democrat în persoana lui Gheorghe Filipschi. Acesta și-a dat demisia din „motive personale”. Potrivit Hîncești 24 Online, el a plecat din funcție din cauza stării precare de sănătate.

La Leușeni, Hîncești, primarul ales Octavian Buță și-a dat demisia în decembrie 2017. Acesta a fost ales în fruntea primăriei din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Potrivit Radio Orhei, Ion Terentii, primar al comunei Jora de Mijloc din raionul Orhei, a decedat în toamna anului trecut.

Și comuna Volovița din raionul Soroca a rămas fără primar în toamna anului trecut. Lilian Maxim, ales pe listele PLDM, și-a depus demisia „din motive personale”.

De asemenea, primarul comunei Pîrlița din raionul Ungheni, Ion Bejan, ales din partea PD, a decedat în luna februarie a anului curent.

La 10 aprilie, Comisia Electorală Centrală a constituit consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale, pentru alegerile locale noi, din comunele Leușeni și Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, comuna Volovița, raionul Soroca și comuna Pîrlița, raionul Ungheni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!