
Ce presupune campania „Democrația Contează”, lansată oficial în toată țară
Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) au lansat o campanie amplă de educare și informare a cetățenilor în domeniul electoral, „Democrația Contează!” În cadrul campaniei, vor fi organizate întâlniri cu alegători în mai multe circumscripții, vor avea loc discuții cu tineri și vor fi elaborate spoturi video pentru TV și resursele web.
・
În total, vor fi organizate întâlniri în cel puțin 16 circumscripții electorale, fiind invitați peste 8 000 de participanți din Republica Moldova. Microbuzul personalizat al campaniei va face turul întregii țări, subiectele discuției fiind noile modificări ale Codului Electoral, informații cu privire la noile proceduri electorale, importanța participării la vot, rolul funcționarilor electorali, al liderilor locali și ai diasporei etc.
În cadrul întâlnirilor sunt distribuite un șir de materiale informative (Ghidul Electoral, Broșura CICDE - Democrația se învață, postere etc.).
De asemenea, vor fi organizate o serie de activități pentru tinerii alegători: instruiri electorale și lecții tematice în instituțiile de învățămînt din țară; seria de jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?”; dezbateri electorale; școli electorale; forumuri regionale pentru tineri etc.
Pe parcursul acestei luni, la toate punctele de trecere a frontierei, vor fi distribuite cetățenilor, care vin și pleacă din țară, pliante informative privind noul sistem electoral, procedura de alegeri peste hotare, etc.
Totodată, vor fi elaborate 10 spoturi video grafice informative și cinci spoturi motivaționale, care vor fi plasate la posturile TV din țară și pe resursele web.
Campania „Democrația contează” este lansată pentru a crește interesul cetățenilor pentru procesele electorale și a ridica nivelul activismului civic, fiind desfășurată de CEC/CICDE, în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.”