O săptămână plină de umor și dramatism. Asta promit spectacolele de pe afișul Teatrul Național Mihai Eminescu pentru săptămâna viitoare. Dacă ai reușit să le vezi pe toate, află că primele zile ale lunii mai aduce o premieră.
24 (m) 18.30 „Storcătorul de fructe”, un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiaţi care îşi vorbesc dar nu se pot face auziţi; o montare ce doreşte a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie - să iubeşti şi să înţelegi!
25 (mr) 18.00 „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic. Spectacolul închegă patru opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cântece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci - simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).
27 (v) 18.00 „Hronicul Găinarilor”. Două secole de amărăciune și-au pus amprenta pe noua producție a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc.
Bucuria celor amărâți de a fi rezistat în fața cruzimii istoriei, de a fi supraviețuit unui șir de orori „îndulcește” substanța dramatică a spectacolului jucat cu săli arhipline.
28 (s) 18.00 Aveţi ceva de declarat? Îți aduce doar bună dispoziţie, bucuria de a trăi. Și de a juca de dragul spectatorului fidel!
Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din cele mai jucate piese pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă. „Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposește pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm spectacolul.
Să ne copleșească iureșul de muzică, situaţii haioase și quiproquo-uri voioase, încântătoare cum n-a văzut Parisul!
29 (d) 18.00 „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.
Primele zile ale lunii mai (4, 5, 6 mai) ne adu o premieră - KRUM!
Krum este un tânăr întors în cartierul său de baștină după un periplu fără de succes în țări străine, care află că fosta sa, Teruda, se iubește cu altul. Bunul său prieten Tugati este un ipohondru care adoră sportul doar în teorie. El își pune pirostriile, după care se îndrăgostește la rându-i de Bertoldo, amantul Italian al prietenei sale cele mai bune, Uma, devenită top-model internațional de mare succes.
Felicia și Dolce, vecinii mai în vârstă ai lui Krum și Tugati celebrează viața petrecând la cumătrii și praznice.
Mama lui Krum vrea nepoți, iar Krum visează să fugă în Los Angeles cu Uma.
Una din cele mai frumoase și mai populare piese ale lui Hanoch Levin, al cărei prim contact cu rampa a avut loc, sub bagheta regizorală a autorului în 1975.
Biletele la spectacolele Teatrului Național Mihai Eminescu pot fi procurate la Casa de bilete a teatrului sau on-line.
Vezi și aceste știri

Comisia de anchetă din Rusia va interoga militarii ucraineni evacuați din Azovstal

SUA lansează un program pentru descoperirea şi dovedirea crimelor de război comise în Ucraina
