„Îl putem învăța pe Trump cum să combată Rusia lui Putin” este denumirea articolului semnat de Andrian Candu și publicat în săptămânalul Newsweek.

Speakerul Parlamentului afirmă că Statele Unite și Republica Moldova au de a face cu o amenințare comună care, potrivit lui Candu, se manifestă prin dezinformarea și propaganda din partea actorilor asociați cu Kremlin-ul.

În acest sens, vicepreședintele PD vine cu o propunere de ajutor. 

„Statele Unite rareori necesită lecții din partea unor țări atât de mici, însă, ținând cont de faptul că ne confruntăm cu aceleași amenințări, dar și de faptul că Moldova se află aproape de sursa acestor amenințări, probabil, noi putem ajuta. În timp ce SUA continua să facă fața amenințărilor Rusiei la adresa democrației americane, să știți că noi ne aflăm în prima linie a campaniei hibride inițiate de Rusia pentru a ne influența și pentru a semăna discordie”, scrie în editorialul semnat de Candu.

„Moldova, Ucraina și Georgia pledează pentru o cooperare mai strânsă cu partenerii noștri occidentali pentru a face schimb de informații despre această amenințare comună și pentru a lupta împotriva acesteia. După ce am beneficiat ani la rând de sprijinul și generozitatea Occidentului, suntem bucuroși să-l răsplătim”, conchide Candu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!