Sursa scrie că în aceeași curte cu oficiul democraților, intrarea spre care ei voiau să o limiteze, se afla Judecătoria Centru. Instanța ocupa etajul trei al Preturii sectorului Centru și o parte din clădirea de pe strada Ștefan cel Mare 73, unde se va muta în curând Procurtura Generală. În zilele de muncă, în preajma sediului era întotdeauna multă lume, fiind aduse persoane arestate, iar pasajul pe care democrații îl voiau închis servea drept parcare pentru cei de la judecătorie.

Problema a fost rezolvată printr-o reformă. PDM a primit acordul pentru amenajare de la primărie, iar peste două săptămâni, la 11 octombrie 2017, Guvernul a aprobat transferul Judecătoriei Centru în sediul Ministerului Agriculturii, de pe Ștefan cel Mare 162. Atunci, Ministerul Justiției spunea că în acest bloc urmează să se mute judecătoriile tuturor sectoarelor.

Strămutarea s-a făcut în pofida faptului că, cu jumătate de an mai devreme, se propunea ca pentru Judecătoria Chișinău, care va unifica instanțele din toate sectoarele, va fi construit un bloc nou.

Peste o lună de la decizia Guvernului, toți angajații Judecătoriei Centru au fost transferați, fără planificare și reconstrucție, în clădire nouă, eliberând spațiul pentru PD și intrarea din strada Bulgară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!