Democratul Dudoglo pleacă din PD și își depune mandatul de deputat, după ce a primit ultimatum de la partid

Democratul Dudoglo pleacă din PD și își depune mandatul de deputat, după ce a primit ultimatum de la partid

Deputatul PD Nicolae Dudugolo a anunțat în această seară că își depune mandatul de deputat. Mai mult, într-o postare pe contul său de Facebook, fostul primar al orașului Comrat spune că părăsește și rândurile Partidului Democrat.  Se întâmplă după ce conducerea PD i-a cerut explicaţii privind implicarea sa în asociaţia obştească „Noua Găgăuzie”, care, potrivit formațiunii, a devenit „o mişcare cu obiective politice, ce nu se încadrează în politica promovată de PDM”. Drept urmare, democrații l-au anunțat pe Dudoglo că trebuie să facă o alegere: partidul sau asociația.

„Ieri am avut o discuție cu conducerea Partidului Democrat, în care mi-am expus viziunea despre activitatea din Găgăuzia. Am anunțat despre intenția de a activiza lucrul asociației obștești „Noua Găgăuzie”, cu scopul de a contribui la renașterea UTA Găgăuzia”, spune Dudoglo.

„Sunt convins că a venit vremea să facem Găgăuzia o regiune puternică, un model de dezvoltare la nivel național în limitele legislației actuale. Este un lucru dorit de poporul nostru și va fi util pentru toată republica. [...]

Publicitate

Am avut o colaborare fructuoasă cu colegii din PDM, am conlucrat bine împreună și sunt recunoscător pentru această experiență. Uneori am fost nevoit să mă abțin de la votarea anumitor proiecte care, în opinia mea, nu corespundeau cu viziunea mea și cu viziunea asupra Găgăuziei.

Conducerea PDM consideră că unele dintre acțiunile mele, ținând cont de situația din Găgăuzia, încalcă principiile partidului și vectorul european de dezvoltare a statului. În aceste condiții, am luat o decizie responsabilă - să continui înaintarea proiectului „Noua Găgăuzie”. [...] Asta înseamnă că ies din componența PDM și îmi depun mandatul de deputat în Parlament. Am fost rugat să fac o alegere și am făcut-o. Mulțumesc conducerii PDM, colegilor din partid și Parlament pentru colaborare, le doresc succes tuturor”, a mai scris Dudoglo.

„Îmi voi continua activitatea socio-politică în cadrul asociației „Noua Găgăuzie”. Respect libertatea și alegerea fiecăruia, la fel și diversitatea de opinii. Rămân convins că trebuie să acționăm așa cum dorește poporul”, a adăugat acesta.

Citește și: PD îi dă un ultimatum lui Dudoglo: Dacă nu o face, va demisiona imediat sau va fi dat afară

Nicolae Dudoglo a acces în Legislativ după alegerile parlamentare din 2014, fiind unul dintre cei trei deputați democrați care reprezintă UTA Găgăuzia.

Precizăm că Dudoglo s-a remarcat prin poziția sa vehementă împotriva inițiativei de a introduce în Constituție formularea de „limba română”, dar și a unirii Republicii Moldova cu România.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal