„Ieri am avut o discuție cu conducerea Partidului Democrat, în care mi-am expus viziunea despre activitatea din Găgăuzia. Am anunțat despre intenția de a activiza lucrul asociației obștești „Noua Găgăuzie”, cu scopul de a contribui la renașterea UTA Găgăuzia”, spune Dudoglo.

„Sunt convins că a venit vremea să facem Găgăuzia o regiune puternică, un model de dezvoltare la nivel național în limitele legislației actuale. Este un lucru dorit de poporul nostru și va fi util pentru toată republica. [...]

Am avut o colaborare fructuoasă cu colegii din PDM, am conlucrat bine împreună și sunt recunoscător pentru această experiență. Uneori am fost nevoit să mă abțin de la votarea anumitor proiecte care, în opinia mea, nu corespundeau cu viziunea mea și cu viziunea asupra Găgăuziei.

Conducerea PDM consideră că unele dintre acțiunile mele, ținând cont de situația din Găgăuzia, încalcă principiile partidului și vectorul european de dezvoltare a statului. În aceste condiții, am luat o decizie responsabilă - să continui înaintarea proiectului „Noua Găgăuzie”. [...] Asta înseamnă că ies din componența PDM și îmi depun mandatul de deputat în Parlament. Am fost rugat să fac o alegere și am făcut-o. Mulțumesc conducerii PDM, colegilor din partid și Parlament pentru colaborare, le doresc succes tuturor”, a mai scris Dudoglo.

„Îmi voi continua activitatea socio-politică în cadrul asociației „Noua Găgăuzie”. Respect libertatea și alegerea fiecăruia, la fel și diversitatea de opinii. Rămân convins că trebuie să acționăm așa cum dorește poporul”, a adăugat acesta.

Citește și: PD îi dă un ultimatum lui Dudoglo: Dacă nu o face, va demisiona imediat sau va fi dat afară

Nicolae Dudoglo a acces în Legislativ după alegerile parlamentare din 2014, fiind unul dintre cei trei deputați democrați care reprezintă UTA Găgăuzia.

Precizăm că Dudoglo s-a remarcat prin poziția sa vehementă împotriva inițiativei de a introduce în Constituție formularea de „limba română”, dar și a unirii Republicii Moldova cu România.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!