
Patru ani pentru a repara 2,6 kilometri de drum: Șoseaua de ocolire a Cahulului a fost dată în exploatare
Drumul de ocolire a municipiului Cahul a fost dat în exploatare. Reparația a drumului de 2,6 kilometri a costat circa 37 de milioane de lei şi a durat exact patru ani, scrie mold-street.com. Potrivit Agenţiei Dezvoltare Regională (ADR) Sud, strada Spirin din municipiul Cahul, care reprezintă o cale de ocolire a oraşului şi oferă acces autoturismelor şi autocamioanelor spre direcţiile orașelor Taraclia și Vulcăneşti.
・
În loc de 16 luni, lucrările au durat 44 de luni
Porțiunea de drum de 2,61 kilometri a fost reabilitată și modernizată în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în regiunea de Sud a Republicii Moldova, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.
Lucrările au aproape patru ani, adică de două ori şi ceva mai mult decât s-a stabilit iniţial (16 luni) şi au fost realizate de compania românească Tancrad SRL Galaţi (administrator Cristian Cătălin Stăncic).
Compania a câştigat în aprilie 2014 licitaţia pentru lucrări oferind cel mai mic preţ - circa 37 milioane lei, chiar dacă costul reconstrucţiei străzii Spirin, conform proiectului, era de aproximativ 43,5 milioane lei.
Oficial lucrările de reconstrucţie au început în august 2014, dar ulterior de câteva ori au fost stopate şi reluate din varii motive, astfel încât anul trecut, conducerea ADR Sud se arăta aproape disperată cerând companiei să reia lucrările şi să finalizeze acest proiect.
Un factor ce a contribuit la o astfel de evoluţia a fost criza din anul 2015, după furtul miliardului, când a fost stopată alocarea banilor pentru lucrările de reconstrucţia la mai multe drumuri.
Cine a efectuat lucrările
Dar a contribuit la această tergiversare şi compania ce efectua lucrările, Tancrad SRL din Galaţi care este „celebră” peste Prut, în judeţele Galaţi şi Brăila pentru calitatea lucrărilor.
Citește continuarea articolului pe mold-street.com.