Cea mai bună idee din acest an la Garage48: benzi desenate personalizate pentru copii, cu tematică științifică

Cea mai bună idee din acest an la Garage48: benzi desenate personalizate pentru copii, cu tematică științifică

O echipă de tineri formată din studenți și absolvenți ai Universității Tehnice din Moldova a câștigat ultima ediție a hackathonului Garage48, care a avut drept scop punerea în aplicare a celor mai inovative idei în antreprenoriat și IT. Juriul competiției a considerat că ideea echipei The Comics - crearea unor benzi desenate personalizate pentru copii, cu tematică științifică, - a meritat titlul de cel mai bun proiect din acest an.

„The Comics au venit cu ideea unor benzi desenate personalizate și educative pentru copii. Echipa are un plan de afaceri clar care poate fi adus cu ușurință pe piața globală. Felicitări tuturor și să știți că toți sunteți învingători”, au scris administratorii paginii Garage48 pe Facebook.

În aceste două zile cât a durat hackathon-ul, echipa The Comics a creat deja primul prototip al produsului.

Publicitate

„Website-ul va permite modificarea automată a textului din comics-uri, și anume numele copilului, vârsta lui, numele părinților, animalului domestic preferat ș.a. Automotizarea proceselor ce țin de modificarea textului a fost provocarea cea mai mare, dar care ne-a adus la final câștigul”, a declarat pentru AGORA autoarea ideei The Comics, Elizabet Galaju, care s-a arătat mulțumită de victorie și de faptul că „Garage48 este unul dintre puținele evenimente Hackaton din Moldova la care participă mentorii de nivel internațional”.

Pentru unii membri ai echipei The Comics, spre exemplu absolventul UTM Eduard Medinschii, acesta a fost primul hackathon în carieră.

„A fost foarte fain. Am venit pentru a face cunoștință cu oamenii și pentru a obține experiență, iar victoria a fost un bonus plăcut. Am avut o impresie bună, a fost primul meu hackathon, iar prima impresie este cea mai importantă”, a scris Eduard într-un mesaj.

...

Foto: Facebook.com/Garage48

Autorii The Comics spun că acum își propun să facă acces online la website-ul creat, versiunea lui fiind în curs de dezvoltare și perfectare.

De remarcat este faptul că, deși evenimentele Garage48 nu au delimitări cu privire la tematica proiectelor, tot mai multe ideei sunt legate de domeniul educațional. Unul dintre cele mai bune proiecte prezentate anul trecut, YouShallPass, este ideea unei aplicații care le va permite elevilor să cunoască matematică într-un mod distractiv, după cum a povestit autorea într-un recent interviu publicat pe site-ul nostru.

Garage48 este o serie de evenimente de sfârșit de săptămâna în cadrul cărora oamenii încearcă să-și transforme ideile în prototipurile digitale pentru web și dispozitivele mobile, în doar 48 de ore. Inițiativa a fost lansată de un grup de antreprenori de la Startup Leaders Club din Estonia.

Garage48 Hackathon a avut loc loc pe 27-29 Aprilie la Tekwill. Evenimentul este organizat de Garage48 și CIVITTA Moldova cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei prin Fondul de Dezvoltare și Ajutor Umanitar. Evenimentul este susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal