FOTO. „Noi știm cum” să cheltuim cel mai mult pentru panouri. Câți bani au dat candidații pentru publicitatea stradală

FOTO. „Noi știm cum” să cheltuim cel mai mult pentru panouri. Câți bani au dat candidații pentru publicitatea stradală

În fiecare săptămână, candidații înscriși în cursa pentru alegerile noi din 20 mai sunt obligați să raporteze Comisiei Electorale Centrale cheltuielile din Campanie. Am decis să vedem ce cheltuieli au raportat candidații care au panouri publicitare prin localitățile unde sunt alegeri. „Campion” a ieșit Partidul Șor, care a cheltuit mai mult de 700.000 de lei pentrua a „planta” panouri.

Cu pretendeți la primăriile a trei din șapte localități unde sunt alegeri, Partidul Șor a declarat cele mai mari cheltuieli pentru publicitate stradală - 706.895 de lei. La Chișinău, formațiunea a avut două feluri de panouri: cu sloganul „Noi știm cum” și „Am demonstrat că se poate”. În special primul panou a fost criticat de oponenții Reghinei Apostolova. „Ce e cu acest „Noi știm cum” cinic al lui Şor? Evident: „Noi ştim cum să furăm un miliard... Noi știm cum să furăm Aeroportul...”, a declarat Valeriu Munteanu pentru jc.md. Același lucru l-a declarat la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV și vicepreședintele PPDA, Inga Grigoriu, într-un schimb de replici cu Marina Tauber, vicepreședintele Partidului Șor și candidat la alegerile din Jora de Mijloc.

...

Publicitate

FOTO: Natalia Sergheev, REL

...

FOTO: Nadejda Roșcovanu, Jurnal de Chișinău

Pe locul doi la cheltuielile pentru panouri se numără PL, al cărui candidat la șefia Captalei este Valeriu Munteanu. Munteanu apare într-o serie de panouri prin Chișinău, cu sloganele: „Lupt, nu mă ascund”, „Fac, nu mă complac” și „Construiesc, nu cârpesc”. Liberalii au scos „din pușculiță” 310.379 de lei pentru aceste billboard-uri.

...

FOTO: Valeriu Munteanu, Facebook

Socialiștii sunt pe locul trei după cheltuielile pentru panouri. Imaginile cu Ion Ceban și Zinaida Greceanîi, dar și a lui Alexandru Usatîi cu lidera de partid, i-a costat pe socialiști 110.856 de lei.

...

FOTO: esp.md

Partidul Nostru, din partea căruia la la Bălți candidează Nicolae Grigorișin, a cheltuit 56.676 de lei pentru a-l promova pe Grigorișin în funcție.

...

FOTO: moldoveanul.md

Prin Capitală mai pot fi văzute și panouri cu imaginea candidatului PUN, Constantin Codreanu. Partidul însă nu a declarat deocamdată cheltuieli de orice fel, anunțând că nu a deschis încă un cont electoral.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal