Cât ar putea plăti șoferii pentru recuperarea mașinii ridicate

Cât ar putea plăti șoferii pentru recuperarea mașinii ridicate

Dacă agentul constator va decide că șoferul nu mai poate urca la volan sau dacă mașina va fi parcată neregulamentar, autoturismul va fi ridicat și transportat la o parcare specială. Serviciile ar urma să fie prestate de către Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a MAI”, contra plată. Asta chiar dacă, anterior, autorii proiectului intenționau să atribuie aceste responsabilități unor agenți economici.

Potrivit proiectului, înlăturarea șoferului de la conducerea mijlocului de transport, constatarea staţionării neregulamentare şi/sau a prezenţei pericolului iminent pentru interesul public, cu dispunerea ridicării și aducerii mașinii la parcarea specială sau la subdiviziunea de poliţie cea mai apropiată de locul constatării contravenţiei, ţine de competenţa agenţilor constatatori. În baza unei dispoziții, aceștia vor putea solicita acest lucru de la Întreprinderea de Stat „Servicii Pază a MAI”, indicând decizia în procesul-verbal. Pentru a presta însă aceste servicii, întreprinderea trebuie să dețină în proprietate sau în baza unui contract autospecialele necesare, dar și o parcare păzită non-stop.

Dacă în momentul stabilirii contravenției șoferul nu se va afla la fața locului, acesta va primi procesul-verbal printr-o scrisoare recomandată. Acesta va putea obține informațiile necesare de la telefonul de urgenţă al subdiviziunii teritoriale de poliţie din care face parte agentul constatator. Restituirea mașinii de la parcarea specială va avea loc cu permisiunea aceleeași subdiviziuni, în baza unui act care va demonstra dreptul persoanei asupra mijlocului de tansport.

Cheltuielile ar urma să fie acoperite de către conducătorul automobilului. Serviciile de ridicare și transportare ar putea costa de la 250 până la 350 de lei. Iată care ar urma să fie taxele pentru servciile de depozitare:

1) Autoturisme, remorci de autoturism:

Publicitate

- depozitarea pe un termen de până la 5 zile - 15,0 lei/ora;

- depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile - 200,0 lei/24 ore;

2) Autobuse:

- intrarea pe teritoriul parcării sau la subdiviziunile de poliție- 550,0 lei;

- depozitarea pe un termen de până la 5 zile - 20,0 lei/ora;

- depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile -360,0 lei/24 ore;

3) Autocamioane, remorci cu lungimea mai mare de 7 m:

- intrarea pe teritoriul parcării sau la subdiviziunile de poliție - 900,0 lei;

- depozitarea pe un termen de până la 5 zile - 40,0 lei/ora;

- depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile - 700,0 lei/24 ore;

4) Moped, motociclu:

- depozitarea pe un termen de până la 5 zile - 15,0 lei/ora;

- depozitarea pe un termen mai mare de 5 zile - 200,0 lei/24 ore.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal