Solidaritate în muncă prin discursuri politice și lozinci de partid: Ce declarații au făcut socialiștii la mitingul de astăzi

Solidaritate în muncă prin discursuri politice și lozinci de partid: Ce declarații au făcut socialiștii la mitingul de astăzi

Partidul Socialiștilor a organizat astăzi un mars cu ocazia zilei de 1 mai, Ziua Internațională a Muncii. Deși la origini ziua de 1 mai a avut proteste ale muncitorilor din mai multe state ce au luptat pentru apărarea drepturilor lor, astăzi socialiștii au folosit ocazia pentru a lansa slogane politice și lozinci de partid. Acțiunii i s-a alăturat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.    

„Astăzi este sărbătoarea muncii, sărbătoarea păcii. Este cea mai actuală sărbătoare. Noi vrem dreptate socială. Schimbarea urmează să o facem noi. Noi vrem republică prezidențială. Cu asta vom merge la parlamentare”, a declarat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, în discursul său ținut pe scenă

Despre miza alegerilor parlamentare, care par să fie mai importante de cât cele locale din 20 mai, a vorbit și șeful statului, identificându-se direct cu PSRM.

Publicitate

„Nimic și nimeni nu va putea să ne împiedice să învingem în acest an. Trecem printr-o perioadă dificilă. Avem provocatori și în interiorul țării și în afara țării. Guvernarea care o avem astăzi nu a ales-o nimeni. Au trecut 7 ani și noi am ajuns cea mai puternică forță politică din RM, o echipă de profesioniști. Principala noastră victorie trebuie să fie în toamnă, la parlamentare. Aici nu avem dreptul la greșeli. Aici nu vom avea a doua șansă. Pentru asta trebuie să fim toți împreună, uniți. De aceea în acest an, anul Ștefan cel mare va fi al nostru”, a subliniat Igor Dodon.

Celor prezenți li s-a adresat și candidatul PSRM la funcția de primar general de Chișinău, Ion Ceban. La fel ca Dodon, Ceban și-a încheiat discursul în rusă.

„Noi avem nevoie de un oraș alb, verde, frumos, curat. Astăzi este ziua solidarității oamenilor muncii, noi trebuie să înțelegem că principala problemă este că oamenii pleacă. Noi trebuie să oprim acest lucru”, a declarat Ceban.

Niciunul din cei care au ținut discursuri în fața manifestanților nu a venit cu vreo inițiativă socială concretă. Printre sloganele scandate de cei prezenți au fost: „Republică prezidențială”, „Pentru un primar popular”, „Victorie, victorie”.

În curând revenim cu un material video în care vom prezenta părerile oamenilor care au participat la eveniment.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal