Năstase spune că va realiza extinderea str. Albișoara până la str. Mesager ca primă soluție pentru fluidizarea traficului

Năstase spune că va realiza extinderea str. Albișoara până la str. Mesager ca primă soluție pentru fluidizarea traficului

Candidatul opoziției de dreapta la primăria Chișinău, Andrei Năstase, a ieșit astăzi într-o conferință de presă pe str. Albișoara din capitală. El propune extinderea arterei până la str. Mesager, fiind convins că această măsură ar „elibera” centrul orașului de mașini și ar fluidiza traficul pe segmentul Mihai Viteazul - Ștefan cel Mare - Ion Creangă - Calea Ieșilor.

Năstase afirmă că problema traficului „nu e de ieri și nici de azi”, iar problema și-ar fi găsit soluția prin implementarea unui plan urbanistic general, în 2007.

„Unele soluții sunt complicate și costisitoare, dar dacă problema începea să fie soluționată ani mai devreme, nu avea să fie așa. Am conchis că avem nevoie de un management calitativ în domeniu și de perspectivă pentru fluidizare. Azi prezint o soluție rapidă de fluidizare a traficului: prelungirea străzii Albișoara până la strada Mesager prin construcția unei porțiuni de drum de aproximativ un km și reabilitarea întregului tronson de aproape 3,5 km”, propune Năstase.

Publicitate

Candidatul afirmă că astfel se va soluționa traficul îngreunat de la intersecția Ștefan cel Mare și Ion Creangă. „Se va reduce fluxul de mașini de pe Calea Ieșilor și Mihai Viteazul. Această conexiune va permite transportului auto care pleacă spre Nisporeni, Călărași, Strășeni, Ungheni să părăsească centrul orașului deplasându-se spre Calea Ieșilor prin Mesager, iar apoi să iasă din oraș”, explică politicianul.

Potrivit lui Năstase, aceasta este o măsură de primă-necesitate, fiind apoi nevoie de extinderea străzii Mesager până la Șoseaua Balcani conectată cu drumul spre Leușeni.

„Ideea, propusă încă în 2007 și discutată abia în 2017 de CMC nici până azi nu e implementată. Ea e realizabilă și nu necesită volum mare de resurse financiare”, a subliniat Andrei Năstase.

Amintim că în noiembrie 2017 CHIȘINĂUPROIECT se afla la etapa de documentație a proiectului privind prelungirea străzii Alibșoara până la strada Mesager din cartierul Sculeni al Capitalei. Atunci, solicitat de Agora, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a menționat că documentația va fi gata până la sfârșitul anului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal