*Acest material este sponsorizat

Cei mai buni studenți din țară au fost premiați cu câte 12 mii de lei

Cei mai buni studenți din țară au fost premiați cu câte 12 mii de lei

50 de studenți din țară s-au ales cu câte o bursă unică de 12 mii de lei în cadrul celei de-a XXII-a ediții a programului Burse de Merit. Tradițional, partenerii au fost Orange Moldova şi „Moldova Agroindbank”. Programul se desfăşoară sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova şi este implementat de Centrul de Informaţii Universitare.

Au beneficiat de burse 35 de studenți din ultimul an de studii, ciclul licență, și 15 studenți din primul an, ciclul masterat. 

La concursul din acest an și-au depus dosarele 215 studenţi de la 21 de instituţii universitare din Moldova. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Orange Moldova a debutat cu acest proiect naţional de responsabilitate social corporativă acum 14 ani. Ulterior, şi-a fortificat poziţia de actor social-responsabil prin implementarea mai multor proiecte educaţionale majore de către Fundaţia Orange Moldova.

Directorul General Orange Moldova, Julien Ducarroz, a declarat că acest program face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a companiei şi are drept scop susţinerea excelenţei şi performanţelor tinerilor în domeniul educației. „Obiectivul nostru este să investim astăzi în educația tinerii generații pentru ca să le creăm aptitudini și competențe necesare pentru a face față revoluției digitale și provocărilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piața muncii mâine, trebuie să faci schimbarea azi. Iată de ce educația constituie un rol decisiv pentru o viață de succes. Orange rămâne unul dintre cei mai atractivi angajatori pe piața din Republica Moldova, iar acum, când am lansat Orange Systems, care face parte din Moldova IT Park, vom fi și mai aproape de tinerii dornici să cunoască  ce înseamnă tehnologie și le vom oferi toate posibilitățile pentru a-și dezvolta aptitudinile în acest domeniu”, a spus Julien Ducarroz.

Preşedintele Comitetului de Conducere al Băncii „Moldova Agroindbank”, Serghei Cebotari, a menționat că MAIB este partenerul programului „Burse de Merit” de aproape două decenii, demonstrându-şi angajamentul pentru dezvoltarea proiectelor de responsabilitate socială de impact. „În toţi aceşti ani, MAIB a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar a oferit și sprijin celor mai buni studenți, motivându-i să urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea ţării. Moldova Agroindbank investeşte astăzi pentru ca tânăra generaţie să culeagă roadele mâine.  Pentru a asigura continuitatea acestui proces, implementăm proiecte care vin în sprijinul tinerilor. În acest sens, centrul „MAIB Studio Avanti” stă mereu la dispoziţia tinerilor pentru a-i ajuta să-și dezvolte cunoştinţele în domeniul financiar-bancar, pentru a ţine pasul cu tehnologiile financiare, iar, la momentul potrivit, ne vom bucura să-i vedem printre membrii echipei noastre”, a declarat Serghei Cebotari. 

Din anul 2003, concursul Burse de Merit este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Directorul Centrului de Informaţii Universitare, Angela Mușet, a spus că este semnificativ faptul că deja de 22 de ani cei mai buni studenţi ai ţării sunt premiaţi în cadrul programului „Burse de Merit”. „Finaliştii din acest an au dat dovadă, atât prin performanţele înregistrate în domeniul de studii, cât şi prin prestaţia la proba scrisă, că merită să poarte titlul de cei mai buni studenţi ai Republicii Moldova. De aceea ţin să-i felicit şi să le doresc să valorifice la maximum toate şansele ce apar în calea lor de formare ca personalităţi multilateral dezvoltate. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor fideli ai programului, „Moldova Agroindbank” şi Orange Moldova pentru consecvenţă, implicare şi suport financiar semnificativ oferit pentru organizarea acestui concurs”, a menționat Angela Mușet.

Programul Burse de Merit este un proiect social de valoare, unic pe plan național, care își propune să reafirme prestigiul studiilor superioare de calitate în Moldova și să stimuleze studenții pentru studii, cercetări și activități extracurriculare. Pe parcursul celor 22 de ediţii anuale ale programului, peste 5 500 de studenţi au participat la concurs, dintre care 1 450 au beneficiat de Burse de Merit.Bursiera Valeria Grigoriev a spus că „este o onoare să fii cel mai bun, dar, în primul rând, un caracter, și caracterul e cel care determină viitorul”. „Vă propun tuturor cea mai eficientă metodă pentru a-l prezice. Să creăm viitorul chiar acum, pentru că e acel moment când începe”, a adăugat tânăra.Bursierul Alexandru Brecico s-a declarat mândru și bucuros. „Mă copleșesc emoțiile. Un succes binemeritat, care se datorează persoanelor care m-au ajutat. Această bursă este un scop al meu, la care am tins pe parcursul celor trei ani”, a spus tânărul.

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi internet mobil din Moldova. Actualmente, peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1 000 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi performantă reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3 600 de puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.

 

P.

P.

Vezi și aceste știri
Germania va importa gaz din Qatar din 2024. Berlinul a semnat un parteneriat în domeniul energiei cu Doha

Germania va importa gaz din Qatar din 2024. Berlinul a semnat un parteneriat în domeniul energiei cu Doha

Interviu cu bărbatul care și-a pierdut familia într-un atac cu rachete în Odesa: Singurul meu sentiment este ura

Interviu cu bărbatul care și-a pierdut familia într-un atac cu rachete în Odesa: Singurul meu sentiment este ura

Germania va livra Ucrainei în iulie primele 15 tancuri antiaeriene

Germania va livra Ucrainei în iulie primele 15 tancuri antiaeriene

Advertoriale
Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
 • 1
  Au fost publicate noi dovezi care arată cum soldații ruși au executat opt bărbați în Bucea
 • 2
  Interviu cu mama soldatului rus judecat pentru crime de război: Cine poate ucide un om? Vadim nu ar putea (VIDEO)
 • 3
  Ce se întâmplă la Hotelul Național? Chironda zice că a început demolarea, iar Primăria solicită implicarea agențiilor de stat din domeniu
 • 4
  Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski: Donbasul este complet distrus. Acolo e iadul
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.