Nu magazin, ci complex rezidențial? Pro Imobil anunță că în locul pieții „Alioșina” va răsări un „proiect grandios”

Nu magazin, ci complex rezidențial? Pro Imobil anunță că în locul pieții „Alioșina” va răsări un „proiect grandios”

În locul pieții de pe str. Bogdan Voievod din sec. Rîșcani al Capitalei, așa-numita „Alioșina” s-ar putea înălța un complex de locuințe. Printr-un comunicat pompos, vestea a fost dată de compania Pro Imobil, percheziționată anul trecut pentru contabilitate „neagră” și neachitare de impozite.

„Pe 16 mai, piața imobiliară din Chișinău va trece printr-un șoc, dar printr-un șoc plăcut. Iar motivul va fi startul unui standard al locuințelor în Chișinău, complet nou, nu doar pentru Moldova, ci și pentru țările din vecinătate. Proiectului i se atribuie statutul de 5 stele, total justificat, un proiect absolut nou și fără precedent la noi. Un lucru este cert: într-un an, zona familiară a pieței „Bogdan Voievod” va fi de nerecunoscut pentru toți locuitorii capitalei”, scriu cei de la Pro Imobil.

Compania recunoaște că terenul a trecut la alt proprietar, însă neagă că ar fi vorba despre Kaufland, despre care KP.ru anterior a scris că ar fi intrat în posesia terenului. „Nu, nu și încă o dată nu! Nu va exista un centru comercial, dar va exista ceva unic - din categoria „greu de crezut””, afirmă compania imobiliară.

De la Pro Imobil aflăm că proprietarul terenului pe care stătea piața „Alioșina” a devenit Eldorado Terra, compania care ridică de câțiva ani un complex de imobile lângă Viaduct, pe o suprafață de 3 hectare. Firma se laudă cu 42 de imobile prin Chișinău.

Publicitate

Obiectul arhitectural care va apărea în spatele Palatului Culturii Sindicatelor, demolat recent de dragul unul magazin Kaufland, va fi anunțat la un eveniment la Radisson Blu.

„Lansarea grandiosului proiect va fi făcută de nimeni altul decât celebrul prezentator TV, Andrei Malahov”, se laudă cei de la Pro Imobil.

Amintim că la final de 2017, când s-a dat vestea despre închiderea pieții „Alioșina”, Silvia Radu a cerut subalternilor să găsească o soluție pentru a nu lăsa vânzătorii fără locuri de muncă. La începutul acestui an, vânzătorii s-au mutat la subsolul CC „Soiuz” din accelași sector.

În aceeași perioadă, și agenția imobiliară Pro Imobil a trecut prin schimbări. ZDG scria că fostul șef Pro Imobil, urmărit penal, Vladislav Musteață, a vândut firma companiei „Immobile Consulting”. Aceasta are drept fondatori pe Victoria Condratiuc, o tânără de 30 de ani, angajată la Pro Imobil, și Alexandr Petcoglo, un sportiv de 30 de ani, originar din Basarabeasca. Până atunci, Petcoglo nu a avut vreo tangență cu domeniul afacerilor, fiind antrenor la o sală de sport și una de lupte - Clubul Sportiv „Lion Muay Thai”. Președintele clubului este Octavian Orheianu, tot el vicepreședinte al Federației Mondiale de K-1 Amatori (WAK-1F) din R. Moldova, condusă de Dorin Damir, finul președintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal