Putin va fi învestit luni pentru a patra oară în funcția de președinte al Rusiei

Putin va fi învestit luni pentru a patra oară în funcția de președinte al Rusiei

Vladimir Putin va fi învestit luni pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din luna martie cu peste 75% din voturi, informează site-ul postului BBC, scrie Mediafax. Ceremonia de învestire a lui Putin va avea loc la Kremlin şi va începe la ora 12 (ora R. Moldova).

UPDATE 10:22 Cu ocazia învestirii în funcție a președintelui rus, un grup de tineri vor protesta astăzi în fața ambasadei ruse de la Chișinău.

„De-a lungul anilor, acesta a demonstrat o politică agresivă vizavi de Republica Moldova, iar recentele rețineri din capitala Rusiei demonstrează dictatura lui Putin. Astfel, vom organiza protestul „Putin - dictator”.

Publicitate

Evenimentul va avea loc luni, 7 mai 2018, la ora 16:00, în fața sediului Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Participanții vor protesta împotriva regimului dictatorial al lui Vladimir Putin, împotriva armatei ruse staționate ilegal în Transnistria, precum și împotriva participării contingentului militar al așa-zisului Grup operativ de trupe ruse la parada militară de 9 mai de la Tiraspol”, se arată într-un comunicat de presă al organizației unioniste ODIP.

Vladimir Putin a dominat scena politică din Rusia din ultimii 18 ani, fie că a ocupat funcţia de preşedinte sau pe cea de prim-ministru, fiind comparat de către oponenţii săi cu vechii ţari ai Rusiei.

Fost ofiţer KGB şi fost director al FSB, Putin a ajuns preşedinte al Rusiei după atacurile teroriste din 1999 din Moscova. În acest fel, foşti ofiţeri ai serviciilor de securitate ruse au preluat controlul politic şi au distrus perspectivele democraţiei reprezentative.

În cadrul campaniei electorale, Putin a promis că va înjumătăţi numărul cetăţenilor care trăiesc în sărăcie, acum de 20 de milioane, şi că va majora cu 50% PIB-ul per capita până la mijlocul următorului deceniu. De asemenea, Putin a promis creşteri salariale şi consolidarea poziţiei internaţionale a Rusiei.

Vladimir Putin urmează să transmită Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, o propunere pentru postul de prim-ministru imediat după ceremonia de învestitură pentru un nou mandat.

În cursul weekend-ului trecut, peste 1.600 de persoane au fost reţinute, în mai multe oraşe din Rusia, în timpul protestelor faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin. Protestele s-au desfăşurat sub sloganul „Putin nu este ţarul nostru!”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal