Putin sugerează că va fi președinte pe viață?

Putin sugerează că va fi președinte pe viață?

Fast şi propagandă la ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin ca preşedinte al Rusiei, pentru a patra oară. Evenimentul, transmis în direct, a fost atât de atent regizat, încât părea un documentar, relatează digi24.ro. Vladimir Putin a afişat o mină destinsă şi zâmbitoare, deşi zilele trecute au fost proteste masive în Rusia, tocmai împotriva sa. 1.600 de oameni, printre ei şi copii, au fost arestaţi pentru că l-au contestat în stradă pe liderul de la Kremlin. Dacă-şi va duce la capăt acest mandat, Vladimir Putin va aduna 24 de ani la putere.

Mii de invitaţi au umplut până la refuz încăperile aurite ale Kremlinului. În primele rânduri, chiar lângă podium, au stat patriarhul Rusiei, membrii guvernului, reprezentanţii parlamentului, curţii supreme şi ai armatei. În paralel, televiziunea rusă îl filma pe Vladimir Putin în biroul său, fără sacou.

După câteva secunde, el a pornit într-un lung drum pe culoarele interminabile ale Kremlinului, filmat pas cu pas, în timp ce se oprea preţ de o secundă să verifice câte un tablou. Apoi, a ieşit din reşedinţă pentru a urca în noua sa limuzină de fabricaţie rusească, dar extrem de asemănătoare cu cele ale preşedinţilor americani.

Publicitate

După această demonstraţie de forţă, a urmat şi baia de mulţime din Marele Palat al Kremlinului filmată din persectiva luI Vladimir Putin. A venit apoi şi momentul jurământului.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Cât timp voi deţine funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, jur să respect şi să protejez drepturile şi libertăţile fiecărei persoane, ale fiecărui cetăţean.

După jurământ, Vladimir Putin a ţinut un scurt discurs în care a dat de înţeles că pentru el, a conduce Rusia este o misiune pe viaţă, notează sursa citată.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Văd toate acestea ca pe o datorie şi o menire a întregii mele vieţi, de a face totul pentru Rusia, pentru prezentul şi viitorul ei. Rusia este un actor puternic, activ şi influent pe scena internaţională.

Pompa şi mesajele de îmbărbătare nu pot ascunde însă faptul că de la un mandat la altul, Vladimir Putin adună tot mai mulţi contestatari. Doar zilele trecute, 1.600 de oameni au ajuns după gratii, după ce au protestat cu zecile de mii în stradă faţă de cel care vrea să le controleze destinele un sfert de secol.

Printre ei, chiar şi copii. La Saratov, un băiat a strigat „El nu este țarul nostru”. Poliţiştii l-au urcat într-o maşină şi au plecat către o destinaţie necunoscută.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal