Două concerne germane sunt interesate de dezvoltarea Aeroportului Internațional Mărculești. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre premierul Pavel Filip și Dieter Posch, membru al Consiliului de Administrare al Aeroportului Frankfurt, ex-ministru pentru afaceri economice, transport și dezvoltare regională din Hessen, Republica Federală Germania.
Potrivit oficialilor, potențialul Aeroportului Internațional Mărculești poate fi valorificat prin implementarea unui sistem de management profesionist. În acest sens, partea germană s-a arătat dispusă să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului și dezvoltarea serviciilor de transport aerian cargo și de pasageri la cel mai înalt nivel.
„Drept urmare, aeroportul va deveni un centru de afaceri capabil să asigure conexiunea dintre CSI și UE, inclusiv datorită poziției geografice favorabile”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chișinău.
Prim-ministrul a accentuat că Guvernul este interesat de realizarea acestui proiect și va menține în continuare o comunicare directă cu potențialii investitori.
Potrivit portalului Mold-street.com, gigantul german care ar putea contribui cu investiţii în Aeroportul Internațional Mărculești este Fraport AG (Frankfurt Airport Services Worldwide), care operează Aeroportul Frankfurt din Frankfurt pe Main, unul dintre cele mai mari din Europa şi din lume. Fraport a avut în 2017 o cifră de afaceri de circa trei miliarde de euro şi este implicată în operaţiuni şi gestiune a circa 40 de aeroporturi din lume.
La fel, din delegația germană care s-a văzut ieri cu premierul Filip au făcut parte și reprezentanți ai gigantului german Lufthansa Cargo, care desfăşoară activități în circa 100 de state ale lumii şi este una dintre cele mai mari companii din acest domeniu.
Aeroportul Mărculești este situat la șase kilometri de orașul Florești și 150 de kilometri de Chișinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unități militare sovietice, având în prezent o destinație civilă. Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export și o activitate comercială externă.
Vezi și aceste știri

Consiliul European va oferi asistență financiară în valoare de 40 de milioane de euro forțelor armate din Republica Moldova

Ședința CUC: Autoritățile de la Chișinău au solicitat Tiraspolului „să renunțe la acțiunile cu caracter provocator și la încălcarea regimului Zonei de Securitate”

Polonia a finalizat construcția unui gard de 187 de kilometri la frontiera cu Belarus
Advertoriale

Victoriabank investește în inovații și își întărește statutul de bancă digitală. Rețeaua de bancomate, modernizată cu 100 de ATM-uri de ultimă generație

Ești în căutarea unei locuințe? Află cum poți cumpăra apartamentul perfect lângă parc, în câțiva pași simpli
