De la criza deșeurilor de la Bălți, până la concesionarea aeroportului. Candidații au fost acizi în declarații

De la criza deșeurilor de la Bălți, până la concesionarea aeroportului. Candidații au fost acizi în declarații

Nu au câștigat alegerile, dar se gândesc deja cum să împartă poligonul de la Bălți. Unii candidați spun că acesta trebuie să fie modernizat în cadrul unui parteneriat public-privat, alții insistă pe trecerea poligonului în proprietatea Primăriei. Optează pentru cea de-a doua variantă și candidatul Partidului Șor în cursa de la Bălți, Pavel Verejan. S-a arătat însă nedumerit reprezentantul candidatului PAS, întrebându-l pe Verejan „de ce acceptă ideea concesionării aeroportului, iar a poligonului - ba”. Nu s-au oprit însă aici replicile din cadrul dezbaterilor de la Moldova 1.

Fiind întrebați despre soluționarea crizei deșeurilor de la Bălți, majoritatea participanților la dezbateri au menționat că este necesară atragerea unui investitor străin, care să modernizeze poligonul și să construiască o fabrică de sortare a deșeurilor. De altă părere a fost însă candidatul Partidului Șor, Pavel Verejan.

„Trebuie să înțelegem că nu este ușor să aducem un investitor”, a spus Verejan. Reacția contracandidaților nu s-a lăsat mult așteptată. „Unicul investitor este Șor”, a spus-o în glumă candidatul Partidului Platforma DA, Arina Spătaru.

Pavel Verejan a mai declarat însă că „venind la Primărie, primul lucru pe care îl va face va fi întoarcerea poligonului în subordinea instituției”. „Nu-l înțeleg pe dl Verejan când spune că poligonul trebuie să fie public. Primăria nu are bani pentru construcția unei fabrici de sortare”, a menționat candidatul Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu.

S-a arătat nedumerit și reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi. „Mă uimește poziția dlui Verejan. Aeroportul e bine să fie concesionat, dar poligonul nu trebuie să fie privat. Problema este modul în care este utilizată această proprietate. În Bălți criza este creată aritificial. Nici businessmanul Șor nu a demonstrat că este un administrator foarte bun, a falimentat 3 bănci”,a spus Popșoi.

Pavel Verejan nu a evitat să vină cu o reacție. „Să dau replică unui om care nu cunoaște niciun termen din economie? În toate statele balcanice, scandinave, acestea sunt structuri care aparțin statului. Astfel încât statul să nu fie șantajat de niște agenți economici. Aeroportul a fost concesionat fiindcă era o conducere proastă, nu pentru că nu erau bani. Dl Șor asta a demonstrat. Nu înțeleg ce agent privat ar investi bani fără a obține un venit. Tot ce povestiți voi sunt niște aberații”, a spus Verejan.

„Să mergeți la Iași și să discutați cu dl Chirica”, a menționat însă Sergiu Burlacu, fiind urmat de Mihai Popșoi, care a adăugat că „la Iași oamenii de afaceri concurează pentru gunoi, pentru că asta înseamnă venit.

Replicile acide legate de Ilan Șor nu s-au oprit aici. Pavel Verejan a ținut să se menționeze experiența orașului Orhei. „Succesele Orheiului aprațin doar echipei Partidului Șor. Toți orășenii din municipiul Orhei s-au alăturat ideii de a schimba viitorul. Sunt aberații că vin banii din Rusia sau de nu știu unde, sau acele politizate zvonuri cu banii furați”, a spus candidatul.

„Domnul Șor e condamnat la 7 ani de închisoare. Știați asta?”, l-a întrebat însă reprezentantul PAS. „Domnul Șor va demonstra că nu are nicio legătură cu furtul miliardului în judecată”, a precizat Verejan.

A profitat de situație candidatul PPDA, Arina Spătaru, care a menționat că „municipiul Bălți merită o gospodină”. „Lăsați bărbații să se ocupe de dezbateri geopolitice”, a spus Spătaru.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal