Startul concertului a fost dat la ora 17, când au urcat pe scenă ansambluri folclorice și îndrăgiți cântăreți de muzică populară. Au încălzit inimile celor prezenți Zinaida Julea, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Amelia și Valentin Uzun, alături de orchestra Plai Moldovenesc sau cea a fraților Advahov.

Un moment deosebit al spectacolului a fost prezența maestrului Eugen Doga, ale cărui compoziții au fost aplaudate la scenă deschisă. Maestrul Doga i-a felicitat pe toți cei prezenți și pe organizatori pentru cea mai mare horă făcută vreodată în Republica Moldova, realizată de către toate ansamblurile folclorice participante la manifestare.

Partea a doua a spectacolului a început la ora 19, cu prezența-surpriză a iubitului cântăreț rus Nikolai Baskov, care a încântat audiența intepretând câteva dintre melodiile sale binecunoscute. Artistul s-a întâlnit în preajma scenei și s-a întreținut cordial cu președintele PDM, Vlad Plahotniuc, alături de care a oferit și câteva declarații pentru mass-media. Nikolai Baskov s-a arătat bucuros de revenirea la Chișinău și a mulțumit pentru primirea călduroasă din partea publicului moldovean, care-l impresionează de fiecare dată când concertează în țara noastră. La rândul său, liderul democrat a reamintit semnificația zilei de 9 mai și a transmis tuturor un mesaj de pace și înțelegere: "Consider că este extrem de important să-i ținem minte pe toți cei care și-au sacrificat viața ca astăzi, noi, împreună cu colegii, cu toți oamenii care au fost în piață, să ne simțim în liniște și în pace", a afirmat Vlad Plahotniuc. Președintele PDM a asistat la spectacolul extraordinar dedicat zilei de 9 mai, în mijlocul spectatorilor, alături de care s-a bucurat de cele mai importante momente ale show-ului.

Concertul a continuat cu prezența altor staruri, precum Irina Rimes, Delia, formația Blue și Thomas Anders, cunoscutul cântăreț al celebrului duo german Modern Talking. În jurul orei 12 noaptea, concertul PDM din centrul Chișinăului s-a încheiat cu un extraordinar foc de artificii, aplaudat și fotografiat de foarte multă lume.

Partidul Democrat din Moldova a dedicat concertul din 9 mai atât Zilei Victoriei, cât și Zilei Europei, pentru a transmite în același timp un mesaj de respect pentru trecut și un mesaj de încredere în viitor.

"

"

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.