Serghei Cebotari este reales președinte al Moldova Agroindbank

Serghei Cebotari este reales președinte al Moldova Agroindbank

Serghei Cebotari a obținut un nou vot de încredere pentru al doilea mandat în funcția de președinte al BC „Moldova-Agroindbank” S.A. O decizie privind numirea dlui Cebotari în funcție pentru un nou termen de 5 ani a fost adoptată unanim de Consiliul Băncii pe data de 10 mai 2018. 

Membrii Consiliului au argumentat decizia prin „activitatea remarcabilă a lui Serghei Cebotari în funcția de Președinte al Comitetului de Conducere al băncii, manifestată prin consolidarea poziției băncii de lider al sistemului bancar din țară - creșterea cotelor băncii în piață la active, credite, depozite, precum şi fortificarea imaginii băncii ca instituție solidă, transparentă și responsabilă”.

În decizia Consiliului Băncii se menţionează: „Dl Cebotari Serghei este o persoană integră, onestă, cu reputaţie impecabilă în cercurile de afaceri şi în societate, fiind considerat unul din cei mai puternici şi eficienţi manageri din sectorul privat. Meritele dlui Cebotari Serghei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, fiind decorat şi cu distincţii de stat, inclusiv cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova - „Ordinul Republicii”.”

Publicitate

În context, Președintele Consiliului Băncii, Victor Miculeț, a menționat că „deși ultimii 5 ani au fost extrem de dificili și uneori nefavorabili pentru sectorul bancar, Serghei Cebotari a reușit să dezvolte afacerea băncii, să consolideze echipa de conducere şi întreg colectivul, datorită dedicaţiei și calităţilor sale de manager şi bancher”.

Activitatea dlui Cebotari în funcţia de Preşedinte al Comitetului de Conducere, precum şi rezultatele băncii, au fost apreciate şi pe plan internaţional, banca obţinând de mai multe ori titlul de cea mai bună bancă din Moldova de la ediţii periodice precum „Global Finance”, „Global Banking & Finance Review”. Agenţia financiară internaţională SEE News a clasat banca pe locul 69 în topul celor mai performante bănci din Europa de Sud-Est - cel mai bun rezultat pentru o bancă din Moldova.

Liderul celei mai mari bănci autohtone este autorul și promotorul unor proiecte importante pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, contribuind direct la intrarea pe piață a unor investitori străini cu renume, deschiderea primei companii de leasing din țară, crearea centrului de business al MAIB. În funcția de Președinte al Comitetului de Conducere, în pofida crizei fără precedent care a afectat sistemul bancar în ultimii 3 ani, Serghei Cebotari a consolidat semnificativ poziția de lider a băncii, asigurând o creștere de peste 50% a celor mai importanți indicatori de performanță.

Serghei Cebotari a fost ales Președinte al Comitetului de Conducere al MAIB la 28 iunie 2013, având un mandat valabil pana la 30 iunie 2018. Dl Cebotari are o experienţă de peste 23 de ani în sectorul bancar, iar anterior funcţiei de Preşedinte a deținut funcţii manageriale: director adjunct de filială (sucursală), şef de departament, vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal